Antarctic Express: Fly South, Cruise North (World Explorer)

Loď:    World Explorer

Délka:   10 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 345 000 Kč
- 33% 512 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě World Explorer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Expedice
Vydejte se do Antarktidy nejrychlejší cestou - tříhodinovým letem - a vychutnejte si první pohled na kontinent ze vzduchu, což je jedinečné seznámení s rozlehlou a dramatickou krajinou, která zůstává jednou z posledních nedotčených oblastí na světě. Pokračujte v cestě na lodi, kde na vás čeká dobrodružství, které překoná vaše nejdivočejší představy. Později se vrátíte přes nejlegendárnější - a nejvzrušivější - vodní cestu na světě, kdy budete sledovat cestu historických objevitelů přes nechvalně proslulý Drakeův průjezd. Očekávejte nečekané a odměnou vám bude jedinečná divoká příroda a přírodní zajímavosti, z nichž každá předčí tu předchozí. Obdivujte kontrast pusté krajiny obývané bohatou divokou zvěří včetně zvědavých, hravých tučňáků a tuleňů. A zažijte vzrušení, když poprvé stanete na tomto kontinentu.

Nejzajímavější místa
Přeleťte Drakeův průliv a zažijte nejrychlejší a nejpřímější cestu do Antarktidy.
Spatříte ikonická antarktická zvířata, jako jsou tučňáci, tuleni a velryby.
Obdivujte mnoho zajímavostí Antarktického poloostrova
Vychutnejte si prezentace o divoké přírodě, historii, glaciologii a geologii od našich polárních odborníků na palubě.

Itinerář

Den 1: Punta Arenas, Chile
Vaše cesta začíná v Punta Arenas. Toto přístavní město se nachází na jižním cípu Chile, na severním břehu Magellanova průlivu. Punta Arenas, kdysi chilská trestanecká kolonie, se proměnila v pulzující město, které vám nabízí spoustu zajímavostí včetně historických památek a muzeí. Přes den si město prohlédněte a pak se k nám připojte na večerní večeři, kde se setkáte s ostatními antarktickými dobrodruhy.

Den 2: Den nalodění
Dnes nastoupíte na palubu charterového letu do Antarktidy. Cesta přes Drakeův průliv vám zabere necelé čtyři hodiny, zatímco našim cestovatelům na lodi trvá cesta po moři dva dny. První pohled na Antarktidu se vám naskytne krátce předtím, než letadlo klesne k ostrovu krále Jiřího - doufejte v jasnou oblohu, abyste mohli ocenit rozlehlost tohoto velkého kontinentu! Než se připojíte k lodi, budete mít volný čas na fotografování některých částí ostrova a protažení nohou. Po nalodění si užijete první cestu v zodiaku a začnete prozkoumávat antarktickou oblast.

Dny 3 až 6: Antarktický poloostrov a Jižní Shetlandy
Na začátku vaší antarktické plavby budete mít pocit, že jste dorazili na novou planetu, protože zdejší nedotčená příroda a dramatické prostředí se nepodobají ničemu jinému na Zemi. Z lodi můžete pozorovat velryby, jak plavou a krmí se ve vodách bohatých na živiny, a spatřit tučňáky dovádějící ve vodě a skákající na palubě ledových ker. Stejně úžasné jako divoká příroda jsou i vysoké zasněžené hory a mohutné ledovce poloostrova, které se stanou vaším hřištěm na několik následujících dní. Každý výlet a přistání se zodiakem přináší nové pohledy, zvuky a vůně. Některá přistání mohou být stejně relaxační jako posezení na pláži a fotografování zvědavých tučňáků gentoo. Jiná přistání mohou poskytnout vzrušující panoramatický výhled na antarktický kontinent při výstupu na vrchol kopce. Možná se vám podaří zachytit tající ledovec, který se drolí do moře na ostrově Petermann, nebo se vydáte na plavbu se zodiakem a budete hledat lachtany a tuleně sloní v okolí ostrova Pleneau. Dokonce i běžné cestovatelské zážitky, jako je posílání pohlednic, získávají v Antarktidě další úroveň vzrušení. Zatímco počasí a podmínky na moři určují, která přistání můžeme uskutečnit, váš expediční tým se postará o to, aby každý den vašeho antarktického dobrodružství zanechal trvalý dojem.

Dny 7 a 8: Překonání Drakeova průlivu do Ushuaie
Překročení Drakeova průlivu je pro každého antarktického dobrodruha obřadem, který znamená konec vaší cesty. Bez ohledu na podmínky na moři budete mít prospěch z toho, že jste si během předchozích čtyř dnů osvojili své mořské dovednosti. Zatímco cesta domů začala, vaše pozorování divoké přírody pokračuje. Váš expediční tým vám bude k dispozici na palubě a na můstku lodi, aby vám pomohl spatřit majestátního albatrosa stěhovavého a řadu druhů velryb, například plejtváka obrovského a keporkaka. Když si nebudete prohlížet fotografie a vzpomínat na předchozí dny, expediční tým zakončí sérii poutavých prezentací na témata, jako je mořská biologie, historie polárních oblastí a glaciologie.

Den 9: Vylodění a přenocování v argentinské Ushuaie
Po poslední snídani na palubě lodi se rozloučíte s posádkou a vylodíme se v Ushuaie. Převezeme vás do hotelu, kde se ubytujete, a pak budete mít možnost prozkoumat město na vlastní pěst, nakupovat, prohlížet si památky a ochutnat argentinskou kuchyni.
Den 10: Odjezd domů

Dnes se můžete vydat na letiště k odletu nebo si pobyt v Ushuaie prodloužit.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

World Explorer - výrazný a pohodlný, rafinovaný a prostorný - tyto a další vlastnosti charakterizují World Explorer. Nejenže patří mezi naše nejrychlejší lodě, ale je také jednou z našich nejlepších lodí s šesti úrovněmi luxusního ubytování. Osobní prostor je výjimečný. Každé apartmá má buď soukromý průchozí, nebo francouzský balkon s přímým výhledem na oceán. World Explorer nabízí také spoustu veřejných prostor, kde si můžete odpočinout po dni stráveném venku, včetně proskleného vyhlídkového salonku pro klidné rozjímání a výhled na celé panorama, salonku Explorer pro posezení u skleničky a povídání a knihovny pro intimnější odpočinek a čtení. Prezentace a diskuse se konají ve vyhrazeném přednáškovém sále. Zdravotní a wellness zázemí zahrnuje venkovní dráhu, malou posilovnu a saunu a také lázně s převlékárnami, sprchami a skříňkami. Pro aktivní dobrodruhy jsou připraveny doplňky jako jízda na kajaku, kempování a stand-up paddleboarding. Plavidlo je 126 m dlouhé, s kapacitou 172 pasažerů a 130 členy posádky. Dva hybridní disel-elektrické motory o výkonu 9000kW mohou pohánět loď rychlostí až 16 uzlů na otevřeném moři.

Více informací o lodi World Explorer