South Georgia and Antarctic Peninsula: Penguin Safari (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   16 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 359 849 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Naše Jižní Georgie a Antarktida: Je to nejrychlejší způsob, jak se dostat na zřídka navštěvovaný ostrov Jižní Georgie a zároveň vstoupit na sedmý kontinent. Při vyplouvání můžete fotografovat mohutné albatrosy a nádherné buřňáky pintado, kteří se prohánějí a vznášejí kolem lodi a vedou nás k Jižní Georgii. Pláže plné tučňáků královských a tuleňů sloních nás přivítají na tomto legendárním ostrově, kde se pokloníme památce slavného objevitele sira Ernesta Shackletona. Čeká nás Antarktida se svými strmými vrcholy a ohromující rozlohou. Vydejte se na lodi Zodiac hlouběji do antarktického moře, poznejte drsný poloostrov z mořského kajaku, podnikněte vzrušující výšlap na třpytivý ledovec nebo prožijte roztomile komické chvíle se zvídavými tučňáky gentoo, chinstrap a Adélie. V těchto a nesčetných dalších ohledech vás Antarktida ohromí, překvapí a potěší. Od roku 2021 vám tato trasa umožní poznat naši novou průkopnickou loď Ultramarine. Toto speciálně postavené plavidlo je navrženo tak, aby rozšířilo hranice polárního průzkumu a nabídlo bezkonkurenční zážitky z Antarktidy, včetně vyhlídkových letů, na které nikdy nezapomenete, a řady dobrodružných možností, které jsou rozsáhlejší než na jakékoli jiné lodi této třídy.

Atrakce programu:
Pokud cestujete na palubě Ultramarine v roce 2021, dorazte do Buenos Aires v Argentině a nechte nás, abychom se postarali o zbytek vaší cesty.
Poznejte neuvěřitelnou divokou přírodu Jižní Georgie, včetně 30 hnízdících druhů ptáků a čtyř druhů tučňáků
Vydejte se po stopách nebezpečné plavby sira Ernesta Shackletona na Jižní Georgii a zastavte se na chvíli u jeho hrobu.
Prozkoumejte Antarktický poloostrov na lodi, se zodiakem i pěšky
Poznejte jedinečnou geologii, historii a divokou přírodu Antarktidy s našimi palubními lektory.
Ponořte se do ledové říše Antarktidy díky volitelnému výletu na pádlech.
Pokud cestujete na palubě Ultramarine v roce 2021, užijte si let vrtulníkem a zažijte jedinečnou perspektivu Antarktického poloostrova.

Den 1: Přílet do Buenos Aires v Argentině
Do Buenos Aires můžete dorazit kdykoli během 1. dne itineráře. Po příjezdu do tohoto nádherného města, známého svou architekturou a bohatým evropským dědictvím, se samostatně přesunete do svého skupinového hotelu (noc v hotelu před expedicí je zahrnuta v balíčku povinného transferu).

Den 2: Přelet do Ushuaie a nalodění
Po časné snídani v hotelu se skupina přesune na letiště a nastoupí na soukromý charterový let do argentinské Ushuaie. Po příletu budete z letiště převezeni do centra města, kde budete mít čas na vlastní prohlídku tohoto malebného přístavního města, než se vydáte na molo. Po pozdním odpoledni, kdy se nalodíte, poplujete podél historického průlivu Beagle, který protíná souostroví Ohňová země na úplném jihu Jižní Ameriky. Při odjezdu očekávejte atmosféru očekávání!

Dny 3 až 6: Na moři
Během pobytu na moři se můžete věnovat mnoha aktivitám. Naučte se rozpoznávat mořské ptáky, kteří proplouvají podél lodi, nebo se zúčastněte dynamických prezentací vašeho expedičního týmu. Budete připraveni na bezpečnostní postupy při plavbě se zvěrokruhem a při přistání na břehu a také dostanete pokyny, jak co nejlépe využít volitelnou plavbu na mořském kajaku (za příplatek), což je skutečně intimní způsob, jak poznat Antarktidu. Pokud jsou vhodné podmínky, první známkou toho, že se blížíte k Jižní Georgii, je pohled na ptáky kolem skupiny skalních věží zvaných Shag Rocks. Připravte si dalekohledy a fotoaparáty, abyste tyto skalní věže vystupující z ledových vod oceánu zachytili. Často zde odpočívají pěnkavy a hranostajové a díky vyvěračkám bohatým na živiny v okolí skal to může být dobré místo pro pozorování velryb.

Dny 7 a 8: Jižní Georgie
Poté, co si Jižní Georgii užijeme z dálky, se vydáme k jejím četným plážím, abychom našli zátoku pro první výlet. Místa vylodění jsou různá, do značné míry závislá na povětrnostních podmínkách vaší plavby. Ať už navštívíme jakákoli místa, nabídnou vám setkání s divokou přírodou, která nemají nikde jinde na světě obdoby. Jižní Georgie je jedním z nejúrodnějších míst na světě pro rozmnožování subantarktické fauny, s plážemi pokrytými tučňáky a tuleni. Nebude trvat dlouho a zjistíte, že se nacházíte v ptačím ráji, protože zde můžete v hojném počtu pozorovat hrabáče, albatrosy a buřňáky. Zjistíte, že Jižní Georgie, kdysi oblíbená základna velrybářů a lovců tuleňů, je také poseta opuštěnými pozůstatky a důkazy lidské činnosti z minulých staletí. Váš expediční tým vám pomůže oživit tehdejší dobu, zatímco budete navštěvovat staré velrybářské stanice a užívat si prezentace o Jižní Georgii tehdy a dnes. Jedním z nejvýznamnějších míst, které na ostrově navštívíte, je Grytviken. Tato osada je první velrybářskou stanicí založenou v subantarktických vodách. Pro mnoho cestovatelů má toto místo zvláštní přitažlivost, protože se zde nachází hrob sira Ernesta Shackletona, jednoho z nejslavnějších antarktických badatelů.

Dny 9 a 10: Na moři
Rozlučte se s tučňáky královskými, protože vaším dalším cílem je Antarktida! Dny na moři jsou naplněny prezentacemi a workshopy vedenými vaším expedičním týmem, který vás připraví na divokou přírodu a krajinu, která vás bude po příjezdu obklopovat.

Dny 11 až 13: Antarktický poloostrov
Nejčastější reakcí po příjezdu na Bílý kontinent je pocit úcty a obdivu. Tento zážitek se těžko vyjadřuje slovy, protože jen málo míst je tak nedotčených a trvalých jako Antarktida. Zjistíte, že Antarktida je zemí extrémů. V jednu chvíli vás přemůže pocit naprosté izolace a ticha a v další chvíli vás nadchne příroda, když se tající ledovec zřítí do zářivě modrého moře nebo se kolem vás propluje tučňák, aby si prohlédl vaši obuv. Váš expediční tým se o vás postará při každém výletu, ať už se vydáte na plavbu se zodiakem, navštívíte historické místo nebo se budete stýkat s kolonií tučňáků. Vyskytují se zde tučňáci kranasové, adélie a gentoo, tuleni Weddellovi, kožešinoví, krakatice a leopardí. Během plavby se zvědavci si dejte pozor na antarktické velryby, například na norky. Každý den a každý výlet vám představí novou sbírku živočichů, kteří vás potěší a zaměstnají váš fotoaparát. Stejně jako jsou vzrušující výlety a přistání se Zodiakem, možná si dopřejete mimořádný zážitek z Antarktidy tím, že se zúčastníte fakultativního výletu na pádlech (za příplatek) nebo odhodíte rozum stranou a skočíte do antarktických vod na Polar Plunge!

Dny 14 a 15: Přeplutí Drakeova průlivu
Po více než dvanácti dnech jedinečných setkání s divokou přírodou a pozoruhodnou krajinou začíná vaše cesta domů. Překročení Drakeova průlivu je vaším neoficiálním obřadem přechodu. Strávíte čas na palubě pozorováním mořských ptáků a velryb, užijete si prezentace vašeho expedičního týmu nebo si prostě jen odpočinete a zavzpomínáte na své zážitky.

Den 16: Vylodění v Ushuaie a přelet do Buenos Aires
Ráno dorazíte do Ushuaie a po snídani se vylodíte. Povinný transferový balíček zahrnuje malou ochutnávku Patagonie s prohlídkou Národního parku Ohňová země a poté se přesunete na letiště, odkud poletíte skupinovým charterovým letem zpět do Buenos Aires.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine