Northwest Passage: Epic High Arctic (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   17 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 343 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Severozápadní průjezd, bájná námořní cesta spojující Atlantský a Tichý oceán, stále vzbuzuje naši společnou představivost. Na této úchvatné 17denní plavbě vás zveme na palubu naší nové lodi Ultramarine, která mění pravidla hry, abyste prozkoumali tuto fascinující vodní cestu s neuvěřitelnou nabídkou palubního komfortu a dobrodružství mimo loď, které vám žádná jiná loď nemůže nabídnout. Při proplouvání kanadským arktickým souostrovím se hosté vrátí v čase do doby vrcholného objevování Arktidy, budou se plavit po vodách, které prozkoumávali námořníci z různých zemí, a navštíví místa, která pomohla odhalit konečné objevení této dlouho hledané cesty. Na palubě technologicky vyspělé lodi Ultramarine prozkoumáte toto pozoruhodné prostředí nezapomenutelným způsobem - využijete dva dvoumotorové vrtulníky, 20 rychle startujících Zodiadů, nejrozsáhlejší portfolio možností dobrodružství v oboru, více venkovních prostor pro pozorování divoké zvěře než na kterékoli jiné expediční lodi její velikosti - a vytvoříte si tak jedinečný zážitek z Arktidy. Obdivujte nejzajímavější místa kanadské Arktidy a úchvatné západní pobřeží Grónska a zastavte se u tradičních inuitských a grónských komunit. Zúčastněte se aktivit s vrtulníkem a prohlédněte si rozlehlou, nedotčenou arktickou divočinu ze vzduchu. Navštivte ledovcový fjord Ilulissat, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO a jehož ledovec Jakobshavn odděluje až kilometr vysoké ledové kry. A pozorně sledujte nepolapitelné a majestátní tvory, kteří mají v této drsné a odlehlé krajině svůj domov, jako jsou velryby, mroži, pižmoni a lední medvědi. Vydejte se na palubu Ultramarine, vydejte se na legendární cestu, která po staletí držela objevitele v hrsti, a vraťte se domů navždy spjatí s duchem arktického dobrodružství.

Atrakce programu:
Poznejte nejzajímavější místa kanadské Arktidy a Grónska
Navštivte tradiční inuitské a grónské komunity
Prohlédněte si arktickou faunu a flóru, například velryby, mrože a pižmoně
Prozkoumejte ledový fjord Ilulissat, který je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.
Plavba v lodi Zodiac, která vám umožní zblízka poznat velkolepou krajinu.

Den 1: Přílet do kanadského Toronta
Vaše arktická expedice začíná v Torontu. Než strávíte noc v dobře vybaveném hotelu, prohlédněte si toto pulzující město na vlastní pěst.

Den 2: Přelet do Resolute a nalodění
Dnes ráno se nalodíte na charterový let do Resolute. Po příletu budete mít příležitost projít se po tomto malém arktickém městě, než si užijete první z mnoha plaveb se zvěrokruhem, zatímco budete převezeni na svou loď.

Dny 3 až 6: Poznávání kanadské Arktidy
Při plavbě po odlehlých oblastech Grónska a kanadské Arktidy na palubě Ultramarine, nejnovější lodi naší flotily, se budete plavit po stejných ledových zátokách, kanálech a zálivech, které fascinovaly legendární objevitele v dávných dobách. Tato jedinečná loď, navržená tak, aby polárním dobrodruhům umožnila bezprecedentní přístup do nejhůře přístupných míst planety, a vybavená dvěma palubními dvoumotorovými vrtulníky pro bezkonkurenční přístup do oblastí, kam vás může přivést pouze Quark Expeditions, vás v polárním průzkumu zavede za hranice známého. Po celou dobu vaší cesty bude váš expediční tým dbát na to, abyste se ponořili do toho nejlepšího, co Arktida na vrcholu světa nabízí. Ostrov Beechey, pojmenovaný po objeviteli Fredericku Williamu Beecheym z Královského námořnictva, je kanadským národním historickým místem. Je to důležitá zastávka na naší cestě, protože je to místo posledního odpočinku tří členů nešťastné expedice sira Johna Franklina, která se v letech 1845-46 vydala hledat Severozápadní průjezd. Hroby na odlehlé větrem ošlehané vyvýšené pláži objevily v roce 1851 posádky britských a amerických lodí, které pátraly po stopách Franklinovy ztracené výpravy. Zátoka Radstock Bay je oblíbenou výzkumnou lokalitou pro pozorování ledních medvědů, kteří jsou zde v létě často k vidění. Působivé archeologické naleziště Thule umožňuje nahlédnout do způsobu života těchto předinujitských lidí na dalekém severu. Vesničku Arctic Bay a její okolí obývají již téměř 5 000 let Inuité, kteří byli dříve kočovníky migrujícími ze západu. Toto místo, obklopené strmými útesy plnými mořských ptáků, je skvělým místem, kde můžete vystoupit na břeh a seznámit se s tradičním způsobem života inuitské komunity. Východní konec Lancaster Sound nabízí možnosti pěší turistiky na ostrově Devon. Zakotvíme v zátoce Croker Bay, kde se budeme plavit dostatečně blízko, abychom mohli ocenit nádheru ledovcových struktur a tajícího se ledu, a zároveň si vždy zachovat bezpečnou vzdálenost. Mroži se zde často vyskytují, takže si nezapomeňte vzít po ruce fotoaparát. V přístavu Dundas Harbour se vydáme podél pláže k bývalé základně Královské kanadské jízdní policie. Nejsevernější kanadská osada Grise Fiord bude vaší poslední návštěvou pobřeží v kanadské vysoké Arktidě. Tato převážně inuitská komunita, kde nyní žije asi 150 obyvatel, vznikla v roce 1953, kdy federální vláda násilně přestěhovala osm inuitských rodin ze severního Quebecu. Lov a rybolov jsou významnou součástí jejich způsobu života. Navštivte památník prvních inuitských osadníků a zbytky "starého tábora", kde žili.

Dny 7 a 8: Průzkum Smith Sound
Než se rozloučíme s Kanadou, pokusíme se doplout co nejdále na sever a prozkoumat obě strany Smith Sound, neobydleného průlivu mezi Ellesmerovým ostrovem a Grónskem.

Den 9: Qaanaaq, Grónsko
Vaší první zastávkou v Grónsku bude Qaanaaq, dříve známý jako Thule, jedno z nejseverněji položených měst na světě. Místní Inuité se zde podělí o svou kulturu a tradice a muzeum vám osvětlí, jak se žije v blízkosti vrcholu světa.

Den 10: Na moři
Během plavby na jih podél západního pobřeží Grónska vás prezentace našich palubních odborníků připraví na dobrodružství, která vás čekají.

Dny 11 až 15: Poznávání západního Grónska
Západní pobřeží Grónska s velkolepými ledovci, stoupajícími fjordy a živými komunitami vám vyrazí dech. Nuussuaq (dříve známý jako Kraulshavn) je jedinou pevninskou obcí v souostroví Upernavik. Byla založena v roce 1923 jako obchodní stanice a je jednou z nejtradičnějších loveckých a rybářských vesnic v Grónsku. Každá návštěva komunity v Grónsku je jedinečným zážitkem a Uummannaq vám možná ukradne srdce. Není divu, že červeně zbarvená hora ve tvaru srdce, která se za ní tyčí, dala této tradiční vesnici jméno. Není překvapivé, že červeně zbarvená hora ve tvaru srdce, která se tyčí za Uummannaqem, dala této tradiční obci jméno (Uummannaq znamená v grónštině "srdcový"). Až se vaše loď přiblíží k pobřeží, budete chtít být na palubě, abyste si mohli vychutnat neuvěřitelný výhled na dvojici vrcholků tyčících se nad živě natřenými dřevěnými domky posetými skalnatým terénem pod vámi. Osada byla založena jako dánská kolonie v roce 1758 na pevnině, ale o pět let později se přestěhovala, protože zde byl hojnější lov tuleňů. V nedaleké archeologické lokalitě Qilaqitsoq (psáno také jako Qilakitsoq) navštívíte ruiny starověkého sídliště, kde byly v roce 1972 dvojicí lovců pod skalním výchozem objeveny ostatky osmi plně oblečených mumií. Slavné grónské mumie, které pocházejí z roku 1475 n. l., jsou k vidění v Grónském národním muzeu v Nuuku. Plavba dále na jih se odmění nádherným výhledem na Eqip Sermia. Rozeklaný, modře zbarvený ledovec vystupující z ledových vod je jedním z nejkrásnějších pohledů v Grónsku a my doufáme, že se nám z bezpečné vzdálenosti podaří proplout se Zodiakem podél jeho mohutného čela. Možná také vystoupíme na břeh, abychom prozkoumali blízké okolí. Jižně od Ilulissatu, což v grónštině znamená ledovec, se nachází impozantní ledovcový fjord Ilulissat Icefjord. Na tomto místě zapsaném na seznamu světového dědictví UNESCO se nachází Sermeq Kujalleq, nejproduktivnější ledovec na severní polokouli. Při plavbě se zodiakem v ústí fjordu se vám možná poštěstí být svědky zázraků telení ledu (poslechněte si hlasitý řev, když se led odlamuje). Tradiční městečko založené v roce 1741, které se pyšní více psím spřežením než lidmi, je samo o sobě slavné: narodil se zde badatel a antropolog Knud Rasmussen, který jako první překonal Severozápadní průjezd na psím spřežení na počátku 20. let 20. století . Výlety sem vedou k nádherným výhledům na mladé ledovce, které vyplouvají z fjordu do zátoky Disko. V Sisimiutu vás čeká tradiční ukázka jízdy na kajaku. Kajak (inuitské slovo, které si vypůjčili Angličané) se stal národním symbolem Grónska a inuitští lovci ho používají již tisíce let. Ve městě se nachází několik koloniálních budov z 18. století, včetně nejstaršího dochovaného kostela v Grónsku, takže si najděte čas na procházku historickou oblastí. Itilleq, obklopený mořem a horami, se nachází asi 1,5 km nad polárním kruhem, v malebné kotlině na malém ostrově. Je to jižní hranice výskytu grónských psích spřežení. Aby se zachovala čistota plemene, nesmí se psi chovat jižně od této obce a všechna ostatní plemena psů jsou takto daleko na severu zakázána. Je také známá jako pohostinná komunita, kde můžete zažít "kaffemik", grónskou tradici zvaní návštěvníků na kávu, koláče a konverzaci. Prozkoumejte půvabné dřevěné domky pomalované duhovými barvami, popovídejte si s místními obyvateli, jejichž hlavním řemeslem je rybolov, a možná je vyzvěte na zápas ve fotbale (kopané) - nebude trvat dlouho a zažijete pověstnou přátelskou atmosféru Itillequ.

Den 16: Vylodění v Kangerlussuaq a přelet do Toronta
Vychutnejte si ještě jednu jízdu se zodiakem na břeh, kde nastoupíte na charterový let zpět do kanadského Toronta. Po příletu do Toronta budete převezeni do hotelu, který je zahrnut v ceně.

Den 17: Odjezd z Toronta, Kanada
Dnes se můžete vydat na cestu domů podle vlastního uvážení nebo strávit nějaký čas prohlídkou tohoto fascinujícího města.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine