Greenland Explorer: Sail and Soar the Alpine Arctic (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   11 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 242 000 Kč
- 36% 379 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Expedice
Naše cesta Greenland Explorer je určena pro cestovatele, kteří chtějí prozkoumat majestátní fjordy, ledovce a hory jižního Grónska. Tato trasa nabízí hostům jedinečné výlety exkluzivně pro Quark Expeditions - některé z nich jsou možné pouze díky naší nejnovější lodi, technologicky vyspělé Ultramarine, která je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky. Na této cestě můžete být tak aktivní, jak se vám zlíbí, nebo se můžete rozhodnout pro klidnější, pohlcující zážitky. Tato trasa, která byla vyvinuta ve spolupráci s místními komunitami - první svého druhu v expedičním cestování - nabízí nebývalé příležitosti k prozkoumání majestátnosti rozmanitých fjordů jižního Grónska. Dva vrtulníky společnosti Ultramarine vás dopraví do oblastí Jižního Grónska, kam se jiní nedostanou, zejména na výlety mimo loď. Některé z nich, jako například naše exkluzivní přistání na vrtulníku a zážitek s grónským ledovcem, jsou zahrnuty pro všechny hosty, kteří se mohou těšit také na pěší túry, návštěvy komunit a plavby se zvěrokruhem. Tato plavba - přístupná hostům všech úrovní fyzické zdatnosti - nabízí pro každého něco, ať už máte zájem kochat se klidnými výhledy na hory, proplouvat ledovými krami na plavbě se zodiacem nebo vyzkoušet volitelné aktivity, jako je heli-výlet nebo stylové táboření na břehu Tasermiutského fjordu s místními hostiteli.
Nejdůležitější informace

Prozkoumejte odlehlé hřebeny a rozlehlé vrcholy během exkluzivního přistání na helikoptéře, které je součástí výletu
Obdivujte polární záři osvětlující oblohu nad úchvatnými fjordy jižního Grónska
Poznejte grónské kulturní zajímavosti s místními partnery
Vstupte na grónský ledový příkrov, druhou největší ledovou masu na světě
Vyberte si z aktivit mimo loď, které jsou přizpůsobeny všem úrovním zdatnosti a zájmů, od pohodového kempování až po helikoptérovou turistiku.
Navštivte lokalitu Kujataa, která je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO, a poznejte průsečík inuitské a vikingské kultury.


Den 1: Příjezd do Reykjavíku na Islandu
Přijeďte do islandského hlavního města a vydejte se do hotelu, který je součástí programu. Zbytek dne budete mít na vlastní prohlídku města.

Den 2: Přelet do Narsarsuaqu v Grónsku
V brzkém odpoledni vás přepravíme na letiště Keflavik, odkud se vydáte soukromým charterovým letem z islandského hlavního města do Narsarsuaqu v Grónsku, odkud vyplujete lodí Ultramarine. Narsarsuaq, malebná obec hluboko ve fjordu Tunulliarfik, je vstupní branou do jižního Grónska. Původně zde byla ve 40. letech 20. století zřízena americká vojenská základna, nyní je přibližně 2 000 metrů dlouhá zpevněná přistávací dráha a malý terminál spravován Mittarfeqarfiit (Grónský letištní úřad).

Dny 3 a 4: Divoký východ
Vydáme se do divokých fjordů neobydleného východního pobřeží, z nichž jedním je fjord Lindenow, známý také pod grónským názvem Kangerlussuatsiaq. Před tisíci lety se v těchto odlehlých fjordech usídlily skupiny paleoinuitských lovců a rybářů, kteří se živili převážně z pevniny a přežívali díky zdrojům, které jim poskytovalo moře, než evropští objevitelé a následné zakládání osad vyvolali jednu z největších migračních vln v Grónsku. Stopy po těchto kdysi hrdých lidech lze dodnes najít na pozadí kaskádovitých ledovců a strmých horských stěn. Tyto fjordy jsou hojně navštěvovány mořskými savci. Vzácně je možné spatřit lední medvědy, kteří se sem snášejí ze severu na ledových krách poháněných východogrónským proudem. Při vplouvání do fjordů jsou často pozorováni keporkaci, protože mělké moře přináší na hladinu příliv živin. Zatímco budeme mít oči na stopkách a hledat divokou zvěř, nádherný vysokohorský terén nás vybízí k průzkumu po moři, zemi i vzduchem, abychom se zcela ponořili do odlehlé ledové krajiny tohoto regionu. Divoký východ je ideální pro přistání vrtulníkem a pěší turistiku, výlety na pádlech, plavby se zvěrokruhem a vylodění na břehu.

Dny 5 až 7: Arktická Patagonie
Ohromující labyrint fjordů, průlivů, ostrůvků, zálivů a skalnatých ostrovů v okolí mysu Loučení (Nunap Isua) na nejjižnějším cípu Grónska má své zvláštní kouzlo. Průjezd 100 km dlouhým fjordem Prins Christian Sund (Ikerasassuaq) - jedním z nejmalebnějších fjordů na světě - bude opravdu nezapomenutelný. Hosté se pak mohou těšit na dramatické horské a mořské scenérie s ledovci padajícími dolů do moře a úžasné výhledy za každým rohem. Obyvateli této oblasti jsou obyvatelé jižního Grónska žijící na hranici, lidé stejně jedineční jako krajina, kterou nazývají svým domovem. Právě tady se nakonec usadily lovecké národy migrující z východu kolem evropských obchodních stanic. Několik vesnic v této jižní oblasti si získalo věhlas díky obyvatelům, kteří zůstávají neochvějně věrní svému loveckému a rybářskému dědictví. Doufáme, že se nám podaří navštívit Aappilattoq, ležící na břehu Prins Christian Sund (Ikerasassuaq), a představit vám naše tamní přátele a partnery. Doufáme, že vám nabídneme příležitost vyslechnout si jejich příběhy, poslechnout si jejich hudbu, ochutnat jejich jídlo, seznámit se s jejich loveckými tradicemi a možná se i zapojit do přátelského fotbalového utkání jako hráč nebo divák. Pokud hledáte nejikoničtější vrcholky jižního Grónska, zažijete svou slávu, až dorazíme k fjordu Tasermiut v srdci takzvané "arktické Patagonie", kde se hosté mohou přihlásit k přenocování (u místních hostitelů) podél 70 km dlouhého fjordu. Obdivujte impozantní ledovec Sermeq v jeho čele s ledovými řekami padajícími téměř na úroveň moře a impozantní vrcholy Nalumasortoq a Ulamertorsuaq dominující panoramatu, které tvoří nejmalebnější kulisy pro vaše pěší túry nebo výlety s využitím vrtulníku.

Dny 8 až 10: Westland
Když se vydáte po stopách grónských Seveřanů do západních fjordů, snadno pochopíte, proč si Erik Rudý vybral tuto zemi za svůj domov a dal jí jméno Grónsko: na každý směr, kam se podíváte, se návštěvníkům naskytne výhled na modré, ledem pokryté vody na pozadí úchvatných, zelených údolí a kvetoucích pastvin. Teplé mikroklima hluboko ve fjordech vytvořilo překvapivě úrodnou arktickou rajskou zahradu, která je pro Grónsko a celou Arktidu jedinečná. Jihogrónské zemědělské tradice sahající až do dob Vikingů jsou stále živé. Mnoho rodin pracuje na svých odlehlých ovčích farmách podél břehů fjordů a jejich život je do značné míry přizpůsoben ročním obdobím, protože produkují různé ekologické domácí produkty (např. brambory, tuřín a kapustu). Také na západě najdeme ideální přístupové body ke grónskému ledovému příkrovu, největší mase ledu na severní polokouli a druhé největší na světě, která stéká z výšin polární plošiny na úroveň moře. Staňte se jedním z mála lidí, kteří kdy vkročili na toto neuvěřitelné ledové těleso během našeho zážitku s Grónským ledovým příkrovem, který je součástí programu. Během těchto dvou dnů budete mít příležitost prozkoumat ledový příkrov, vydat se na pěší túru po okolních úpatích, proplout nebo pádlovat po azurových vodách plných ledu a navázat kontakt s našimi místními přáteli a partnery během nejsmysluplnějších a nejhlubších komunitních zážitků, které jsou nabízeny na všech plavbách Quark Expeditions. Než v podvečer 10. dne odletíte charterovým letem zpět do Reykjavíku, plánujeme strávit den návštěvou míst v okolí Narsarsuaqu, včetně Kujataa, památky zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO, která je živou lekcí historie vikingského zemědělství. Doufáme, že vám nabídneme možnost navštívit půvabný Qassiarsuk, malou osadu chovatelů ovcí na druhé straně fjordu od Narsarsuaqu, kde můžete zažít pravou pohostinnost jižního Grónska a nahlédnout do fascinujícího života chovatelů ovcí žijících na okraji ledového příkrovu. Doporučujeme vám, abyste si udělali čas na prohlídku pozůstatků a replik Brattahlíðu, sídla Erika Rudého, kdysi epicentra východního osídlení Grónska, a pak se vydali zpět přes záliv do Narsarsuaqu, kde můžete navštívit muzeum, vyrazit na Signální vrch, odkud je panoramatický výhled, a vychutnat si atmosféru pohraničního města. Před naším podvečerním charterovým letem oslavíme naši cestu večeří "Na rozloučenou s Grónskem" na břehu v ikonickém hotelu Narsarsuaq. Po večerním přistání zpět na mezinárodním letišti v Reykjavíku budete převezeni do hotelu v nedalekém Keflavíku.

Den 11: Odjezd z Reykjavíku, Island
Dnes se můžete vydat na cestu domů podle vlastního uvážení nebo pokračovat v samostatném poznávání Islandu.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine