Crossing the Circle: Southern Expedition (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   14 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 453 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Vydat se na sedmý kontinent je polární úspěch, který zažije za svůj život relativně málo lidí. Ještě vzácnější je nesrovnatelný milník, kterého cestovatel dosáhne, když překročí ikonický Jižní polární kruh. Plavba na jih od 66°33' j. š. je pro většinu hostů vrcholem čtrnáctidenního itineráře Překročení kruhu: Jižní expedice, která cestující denně odměňuje výhledy na dramatické ledové útvary, keporkaky plující podél lodi, tuleně leopardí potápějící se pod zodiakem, tučňáky sklouzávající z ledovců do křišťálových vod nebo obrovské buřňáky vznášející se nad třaskavým mořem. Od roku 2021 vám tato trasa umožní poznat naši novou průkopnickou loď Ultramarine. Toto speciálně postavené plavidlo je navrženo tak, aby rozšířilo hranice polárního průzkumu a nabídlo bezkonkurenční zážitky z Antarktidy, včetně vyhlídkových letů, na které nikdy nezapomenete, a řady dobrodružných možností, které jsou rozsáhlejší než na jakékoli jiné lodi této třídy.

Atrakce programu:
Pokud cestujete na palubě Ultramarine v roce 2021, dorazte do Buenos Aires v Argentině a nechte nás, abychom se postarali o zbytek vaší cesty.
Buďte jedním z mála cestovatelů, kteří se vydají na 66°33´
Navštivte antarktické výzkumné stanice
Staňte se svědky bohaté antarktické fauny, včetně tučňáků, tuleňů a velryb
Poznejte zajímavosti západní části Antarktického poloostrova a navštivte ikonická místa přistání
Od odborníků na palubě se dozvíte o historii Antarktidy, glaciologii a volně žijících zvířatech.

Den 1: Přílet do Buenos Aires v Argentině
Do Buenos Aires můžete dorazit kdykoli během 1. dne svého itineráře. Po příjezdu do tohoto nádherného města, známého svou architekturou a bohatým evropským dědictvím, se samostatně přesunete do svého skupinového hotelu (noc v hotelu před expedicí je zahrnuta v balíčku povinného transferu).

Den 2: Přelet do Ushuaie a nalodění
Po časné snídani v hotelu se skupina přesune na letiště a nastoupí na soukromý charterový let do argentinské Ushuaie. Po příletu budete z letiště převezeni do centra města, kde budete mít čas na vlastní prohlídku tohoto malebného přístavního města, než se vydáte na molo. Až loď v pozdním odpoledni vypluje, zahájíte svou antarktickou cestu a proplujete průlivem Beagle. Kanál, pojmenovaný po slavné lodi, na které se plavil Charles Darwin, nabízí skvělé příležitosti k fotografování krajiny a mořských ptáků. Nakonec se průliv otevře do Jižního oceánu a dále do Antarktidy.

Dny 3 a 4: Přeplutí Drakeova průlivu
Dny na moři jsou vyplněny prezentacemi vedenými expedičním týmem, který vás připraví na divokou přírodu, glaciologii a historii, jež vás přivítají po příjezdu. Mezi prezentacemi můžete strávit čas na palubě pozorováním divoké zvěře nebo povídáním si se spolucestujícími u skleničky v baru.

Dny 5 až 7: Jižní Shetlandy a Antarktický poloostrov
Nejčastější reakcí po příjezdu na Bílý kontinent je pocit úcty a obdivu. Zážitek se nedá popsat slovy, protože jen málo míst je tak nedotčených a trvalých jako Antarktida. Začnete chápat, proč tato oblast již dlouho poutá pozornost badatelů i cestovatelů. Při každé návštěvě Antarktidy jsme svědky něčeho nového nebo neočekávaného, což znamená, že vaše expedice bude jiná než všechny ostatní - vytvoří jedinečný, osobní zážitek. Každý den budete z lodi podnikat výlety se zodiakem, abyste prozkoumali místní zátoky, kanály a místa přistání. Vždy budeme myslet na divokou přírodu, a tak navštívíte hnízdiště tučňáků, budete pátrat po keporkacích a plejtvácích malých a hledat řadu druhů tuleňů jižních, včetně nepolapitelného tuleně leopardího. Váš expediční tým se o vás postará při každém přistání, ať už budete prozkoumávat antarktický terén, navštěvovat výzkumnou stanici nebo se stýkat s koloniemi tučňáků. Vyskytují se zde tučňáci kranasové, tučňáci Adélie a tučňáci gentoo a pět různých druhů tuleňů. Plavba na zódech a lodích může nabídnout příležitost prohlédnout si zblízka některé z větších místních mořských savců, například plejtváka obrovského a keporkaka antarktického. Každý den a každá exkurze vám představí novou sbírku tvorů, kteří vás potěší a zaměstnají váš fotoaparát. Vaše dny budou plné pozorování divoké zvěře a okouzlení úžasnou krásou Antarktidy. Poslouchání praskání a drolení ledovců a ledovců a pozorování tučňáků brodících se po pláži se stane vaší každodenní zábavou, zatímco jízda na mořském kajaku, výlety na pádlech nebo kempování jsou volitelné aktivity dostupné na vybraných plavbách (za příplatek).

Dny 8 a 9: Jižní polární kruh
Překročení antarktického kruhu je nezapomenutelným zážitkem a zároveň působivým úspěchem, protože jen málo cestovatelů se dostane tak daleko na jih. Pokud nám podmínky dovolí překročit tuto proslulou zeměpisnou šířku 66°33´ j. š., připijeme na zdraví prvních objevitelů, kteří se sem vydali, a vy můžete pozvednout sklenku a být hrdí na to, že jste se dostali do části světa, kterou navštívilo jen velmi málo lidí. Toto je syrová Antarktida, domov půlnočního slunce, tuleňů Weddellových a nejlepších šancí na setkání s mořským ledem - základem antarktického mořského ekosystému.

Dny 10 a 11: Na sever podél poloostrova
Vaše znalosti o tučňácích Adélie, tučňácích krakatice a tučňácích gentoo se nyní budou rovnat vaší schopnosti rozlišit tuleň leopardí, tuleň krakatice a tuleň Weddellův. Výrazy jako "bergy bits" a "pancake ice" se stanou součástí vašeho slovníku, ale stále ještě máte před sebou mnoho příběhů. Až se vydáte na sever, budou vaše dny vyplněny výlety se zodiakem a váš expediční tým bude pokračovat v pátrání po druzích mořských ptáků, tuleňů a velryb, které vám mohly uniknout při cestě na jih.

Dny 12 a 13: Přeplutí Drakeova průlivu
Jakmile překonáte Drakeův průliv, Antarktida se vytratí a vám zůstane sbírka vzpomínek na celý život. Díky vzrušeným rozhovorům s novými přáteli vám přejezd uteče jako voda bez ohledu na počasí a podmínky na moři. Váš expediční tým také završí svou sérii prezentací s diapozitivy o dobrodružstvích, která jste prožili, a o divoké přírodě, kterou jste během plavby viděli. Nezapomeňte si udělat čas a zamyslet se nad vším, co jste dosud zažili.

Den 14: Vylodění v Ushuaie a přelet do Buenos Aires
Ráno dorazíte do Ushuaie a po snídani se vylodíte. Povinný balíček transferu zahrnuje malou ochutnávku Patagonie s prohlídkou Národního parku Ohňová země a poté se přesunete na letiště ke zpátečnímu skupinovému charterovému letu do Buenos Aires.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine