Under the Northern Lights: Exploring Iceland & East Greenland (Ocean Adventurer)

Loď:    Ocean Adventurer

Délka:   14 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 282 325 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ocean Adventurer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Prozkoumejte dvě z posledních nedotčených divokých oblastí na planetě s výpravou Pod polární září: Vydejte se na cestu za polární září na Island a do východního Grónska. Při plavbě podél hornatých islandských Vestfjordů a odlehlého severovýchodního pobřeží Grónska, kde se nachází největší systém fjordů na světě, objevíte rozmanitou a dramaticky drsnou krajinu bohatou na ikonickou arktickou faunu a flóru. Ponoříte se do nezkrotné krásy Arktidy, na vlastní kůži poznáte inuitskou kulturu v Ittoqqortoormiitu, navštívíte starobylá místa Thule opředená historií a budete obdivovat majestátnost mohutných ledovců a vysokých ptačích útesů. Pokud budete mít štěstí, můžete také spatřit velkolepou polární záři tančící na obloze. Arktida inspiruje objevitele již po staletí a naše expedice vám nabízejí příležitost zjistit proč. Těšíme se, až vás budeme moci hostit na vašem nezapomenutelném dobrodružství! Neváhejte se obrátit na náš tým polárních cestovních poradců nebo na svého odborníka, který vám kdykoli zodpoví vaše dotazy a poskytne pomoc.

Atrakce programu:
Pátrání po ikonických arktických zvířatech, jako jsou lední medvědi, pižmoni a velryby
Putování tundrou, návštěva inuitské komunity a průzkum úchvatného systému fjordů ve východním Grónsku
Obdivujte dramatické hory a ptačí útesy nejstaršího islandského regionu
Možná uvidíte okouzlující polární záři (aurora borealis).
Plavba na lodi Zodiac za poznáním rozmanité krajiny
Ponořte se do ledové říše Arktidy díky volitelným dobrodružstvím na kajaku.

Den 1: Příjezd do Reykjavíku na Islandu
Ráno dorazte do hlavního města Islandu a vydejte se do hotelu, který je součástí programu. Celý den budete mít na vlastní prohlídku města.

Den 2: Den nalodění
Dnes odpoledne se nalodíte na loď a zahájíte svou expedici. Připravte se na velké dobrodružství, které vás čeká!

Den 3: Objevování Vestfjordů
Každá oblast Islandu má své kouzlo pro milovníky přírody, ptáků a historie a málo navštěvované Vestfjordy (Západní fjordy), kde se pevnina dramaticky střetává s mořem, nejsou výjimkou. Průzkum tohoto drsného poloostrova v odlehlém severozápadním cípu země nabízí úchvatné výhledy na hory, fjordy a vysoké útesy. Pokud budeme mít štěstí a podmínky nám to dovolí, můžeme se plavit podél Látrabjargu, známého jako největší ptačí útes v Evropě. V létě se tyto útesy hemží puffiny, břichatkami, perutýny a dalšími ptáky, ale ke konci sezóny, kdy je navštívíme, budou pozorování vzácnější. Dalším možným cílem je malebný ostrov Flatey, kde je v knihovně k vidění replika největšího islandského středověkého rukopisu Flateyjarbók. Ve zdejším kostele jsou nástěnné malby symbolizující život na ostrově, včetně jedné, na níž je Ježíš v klasickém islandském svetru.

Den 4: Na moři
Při plavbě na sever přes Dánský průliv vás expediční tým připraví na dobrodružství, která vás čekají. Dozvíte se o bohaté historii a politice Arktidy, o její fascinující divoké přírodě, geologii, ekologii a klimatu a o neuvěřitelných památkách, které brzy prozkoumáte. Tým bude také pátrat po mořských ptácích, kteří se vznášejí kolem vaší lodi, a po velrybách, které se ve zdejších vodách často vyskytují.

Dny 5 až 12: Průzkum severovýchodního Grónska
Během prohlídky odlehlého severovýchodního pobřeží Grónska si užijete plavby se zvěrokruhem a návštěvy několika míst na pobřeží. Budeme také dávat pozor na pasoucí se pižmoně, protože 40 % světové populace pižmoňů žije v Národním parku Severovýchodní Grónsko. Při plavbě úchvatným Scoresbysundem, kde se rodí mnoho ledovců, okamžitě pochopíte, proč se podle některých názorů jedná o nejkrásnější systém fjordů na planetě. Místa jako Frederiksdal a Sydkap nabízejí možnost prozkoumat pestrou tundru a pozůstatky dávných osad Thule. U vstupu do hvozdu se nachází nejseverněji položená obec východního Grónska, Ittoqqortoormiit, kde můžete strávit čas v kontaktu s Inuity a poznat jejich způsob života. Pokud bude jasná obloha, můžete zde také spatřit polární záři. Hlouběji v hloubce nabízí Røde Øya malebné místo, kde můžete obdivovat krásu blankytně modrých bergů na pozadí nápadných červených pískovcových skal. Nádherné výhledy se naskýtají také ve fjordu Kong Oscar, kde je možné přistát na ostrově Ella Øya, který je proslulý svými drsnými útesy a ledovými vodami, a na ostrově Ymer Øya, který je bohatý na květiny, Botanikerbugt.

Den 13: Na moři
Až vaše arktické dobrodružství skončí, zúčastněte se prezentace našich odborníků na palubě, podělte se o své fotografie, popíjejte ledový koktejl v baru nebo se podívejte na film - během pobytu na moři vás čeká mnoho aktivit. Váš expediční tým vám bude také k dispozici, aby zodpověděl všechny otázky a upozornil na divokou přírodu.

Den 14: Odjezd z Reykjavíku na Islandu
Na konci cesty se vylodíte v Reykjavíku, hlavním městě Islandu. Pokud jste si rezervovali ubytování po skončení expedice, zajistíme vám transfer do centra města.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Ocean Adventurer je již dlouho oblíbenou lodí mezi hosty a posádkou, kteří oceňují kouzlo a intimitu této lodi pro 128 cestujících, její rozsáhlou venkovní palubu, četná útulná místa pro setkávání na palubě - a venkovní vířivku. Před několika lety prošel Ocean Adventurer mnohamilionovou renovací, na níž se podílel talentovaný tým námořních architektů, inženýrů, návrhářů interiérů a specialistů na polární expedice. Společnost Quark Expeditions je hrdá na vylepšení této oblíbené polární lodi, která následně získala cenu Magellan Award časopisu Travel Weekly v kategorii Overall Small Cruise Ship (do 500 cestujících). Renovace, které si nyní hosté užívají, nabízí: osvěžený, moderní a nový vzhled a atmosféru na celé lodi, přidání šesti nových dvoulůžkových kajut a tří nových apartmánů, všechny stávající kajuty jsou vybaveny novým měkkým nábytkem a zcela novými koupelnami, přestavba společných prostor, jako je salonek a jídelna, významná technická vylepšení, jako jsou dva nové motory Rolls Royce, které zvyšují palivovou účinnost a minimalizují uhlíkovou stopu.

Více informací o lodi Ocean Adventurer