Spitsbergen Photography: Domain of the Polar Bear (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   14 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 227 000 Kč
- 47% 428 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Tato jedinečná čtrnáctidenní plavba vyzývá hosty, aby přijali opravdového expedičního ducha: místo toho, abychom se řídili pevně danou trasou, necháme naše pátrání po ledních medvědech a dalších volně žijících zvířatech, aby určilo naši trasu a přistání na pobřeží v nedotčené norské Arktidě. Tuto jedinečnou cestu zažijete na palubě naší nové expediční lodi Ultramarine, která je vybavena 20 rychlými čluny Zodiac, luxusním palubním vybavením a rozsáhlými vnějšími palubami, včetně obklopující promenádní paluby a balkonů ve většině kajut, což znamená, že budete mít vždy přístup k pozorování divoké zvěře, ať už se vyskytne kdekoli. Při plavbě podél pobřeží, ledových okrajů a vnitřních fjordů Špicberk se ponoříte do přírodních divů země půlnočního slunce a budeme se snažit fotografovat arktickou divokou zvěř: ledního medvěda, který se plazí po okrajích ledového příkrovu a neustále hledá potravu, mrože s dlouhými kly a výraznými vousy, tisíce arktických ptáků žijících na útesech a malá stáda sobů, kteří se prohánějí barevnou tundrou. Nemluvě o krajině - zasněžených horách, mohutných ledovcových čelech, hlubokých fjordech a rozlehlých pláních nedotčené tundry, které čekají na fotografování. Průzkum tohoto úchvatného regionu vás uchvátí svou syrovou krásou.

Atrakce programu:
Prohlédněte si ikonická arktická zvířata, jako jsou lední medvědi, mroži a polární lišky.
Užijte si nepřetržité denní světlo, ideální pro milovníky fotografování
Plavba v lodi Zodiac, která vám přiblíží ledovce, fjordy, ledové hory a další místa
Vydejte se na túru pestrobarevnou arktickou tundrou
Naučte se techniky a tipy od fotografů na palubě


Den 1: Příjezd do Helsinek ve Finsku
Vaše arktické dobrodružství začíná v Helsinkách, které jsou proslulé svou výjimečnou architekturou a zajímavou směsicí východních a západních vlivů. Pokud dorazíte dříve, prohlédněte si množství muzeí, galerií a restaurací, odpočiňte si ve finské sauně nebo se projděte po pulzující designové čtvrti, než se uložíte do hotelu, který je součástí programu.

Den 2: Přelet do Longyearbyenu na Špicberkách a nalodění na loď
Dnes ráno se skupina přesune na letiště a nastoupí na náš soukromý charterový let do Longyearbyenu, největší osady Špicberků. Až loď vypluje, vychutnejte si první pohled na drsné hory na ostrově, které se majestátně tyčí z ledových vod.

Dny 3 až 13: Poznávání Špicberk
Špicberky se pyšní nedotčenou krásou, která jen čeká na objevení. Během této jedinečné plavby se budete plavit podél západního pobřeží tohoto kouzelného ostrova a prozkoumávat pobřežní fjordy a menší odlehlé ostrovy. Každý den vás čeká překvapení a nové úchvatné zážitky a pozorování. Každá výprava je jedinečná, záleží na počasí a ledových podmínkách, ale doufáme, že navštívíme několik našich oblíbených míst přistání, která budou vybrána jak pro optimální možnosti pozorování divoké zvěře, tak pro jejich úchvatné scenérie, historický význam a turistické aktivity. Nemáme pevně stanovenou trasu (což je u polárních plaveb neobvyklé) a naším hlavním cílem bude neustále vyhledávat lední medvědy na lovu, a to podle ledových a povětrnostních podmínek, s cílem maximalizovat počet setkání s divokou zvěří a upřednostnit fotografické příležitosti. To znamená, že se s lodí nebudeme pohybovat každý den jako při běžných plavbách, zejména pokud na jednom místě narazíme na hojnost divoké zvěře. Jako praví průzkumníci se necháme vést divokou zvěří a ledem - ne pevně stanoveným harmonogramem! Prezentace odborníků na palubě v oblasti fotografie, historie a přírodních věd vás připraví na dobrodružství, která na vás čekají, a díky nepřetržitému dennímu světlu v tomto ročním období je příležitostí k fotografování spousta. Budete mít dostatek času na fotografování medvědů, které budeme mít to štěstí potkat při lovu na okraji ledu, ale nejsou jedinou divokou zvěří, kterou doufáme potkat. Vody bohaté na potravu lákají mrože, velryby a mořské ptáky, takže během plavby budete chtít mít na blízku dalekohled. Při výletech na břeh pomocí zodiaku můžete spatřit také polární lišku a endemické soby ze Špicberk. Špicberky a jejich okolí, které jsou útočištěm současných badatelů, nabízejí nezapomenutelné polární zážitky, které vás i váš fotoaparát udrží aktivní po celou dobu expedice. Přestože 60 % krajiny pokrývají ledovce a většina terénu je hornatá, Špicberky (což znamená "špičaté hory") překvapí návštěvníky úseky pestrobarevné tundry, která v létě hýří divokými květy a je ideální pro makrofotografii. Při volitelných pěších túrách se můžete dostat do těsné blízkosti hojné divoké zvěře, i když nikdy ne příliš rušivě. Na konci dne budete mít spoustu cenných fotografií a vzrušujících příběhů, o které se můžete podělit se svými spolucestujícími.

Den 14: Vylodění v Longyearbyenu a přelet do Helsinek
Vaše dobrodružství končí v pohraniční osadě Longyearbyen. Odtud vás přepravíme na letiště, odkud se vrátíte skupinovým charterovým letem do Helsinek, který je součástí balíčku transferu.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine