Spitsbergen Highlights: Journey into the Arctic Wilderness (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   7 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 166 000 Kč
- 29% 234 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Expedice
Na této výjimečné cestě zažijete všechno vzrušení velkolepé arktické plavby do pouhých sedmi dnů a zažijete neuvěřitelnou arktickou divočinu, o které se vám ani nesnilo. Ačkoli je tento skalnatý ostrov pokrytý horami a ledovci, vysoké útesy a fjordy hostí prosperující a rozmanitý ekosystém. Při průzkumu co největší části oblasti si užijete maximum příležitostí spatřit mimo jiné mrože s dlouhými kly a výraznými vousy, odolné a arktické ptáky v celé jejich rozmanité majestátnosti a nejikoničtějšího z arktických tvorů, ledního medvěda.

Nejdůležitější informace

Prohlédněte si ikonická arktická zvířata, jako jsou lední medvědi, mroži a sobi
Užijte si všechna dobrodružství arktické expedice během jednoho týdne
Plavba v lodi Zodiac, při které prozkoumáte ledovce, brody, ledové hory a další místa
Vydejte se na túru pestrobarevnou tundrou, která je jedním z mnoha prvků této arktické divočiny.
Ponořte se do ledového království Arktidy díky volitelným dobrodružstvím na kajaku

Itinerář

Den 1: Příjezd do Helsinek ve Finsku
Vaše arktické dobrodružství začíná v Helsinkách, které jsou proslulé svou výjimečnou architekturou a zajímavou směsicí východních a západních vlivů. Pokud dorazíte dříve, prohlédněte si množství muzeí, galerií a restaurací, odpočiňte si ve finské sauně nebo se projděte po pulzující designové čtvrti a poté se ubytujte v hotelu, který je součástí programu.

Den 2: Přelet do Longyearbyenu na Špicberkách a nalodění na loď
Dnes ráno se skupina přesune na letiště a nastoupí na náš soukromý charterový let do Longyearbyenu, největší osady Špicberků.

Dny 3 až 6: Poznávání Špicberk
Budete se plavit kolem břehů tohoto kouzelného ostrova a neustále pátrat po ledních medvědech a dalších přírodních zázracích. Expedice, která bude pokrývat západní Špicberky, vám poskytne dostatek příležitostí k pozorování obrovských ledovců, hlubokých fjordů, strmých hor a jedinečné flóry a fauny. Při plavbě na sever do Krossfjordenu mějte po ruce fotoaparát připravený zachytit nejlepší ledovcové tání na Špicberkách. Hluboko ve fjordu na vás čeká vysoce aktivní ledovec Lilliehöök. S úctou naslouchejte vrčení, když se velké kusy ledovce odlamují do ledových vod pod vámi. Výlet se zodiakem do nedalekého Ny-Londonu, opuštěné hornické osady, je ideálním místem pro procházku s průvodcem. Zde je možné se setkat s divokou zvěří, například s endemickým sobem lachtanem. Po noční plavbě se probudíte a naskytne se vám úžasný pohled na velkolepý ledovec Monaco, další ledovec, který plodí ledovce. Aby byl tento zážitek ještě napínavější, pomozte svému expedičnímu týmu prohledat pobřeží a okraj ledu a hledat mořské savce. Mezi možná místa přistání patří Texas Bar, Worsleyneset a Alicehamna. Na Smeerenburgu si můžete prohlédnout pozůstatky opuštěné osady, kterou před téměř 400 lety založili holandští velrybáři. Zde, v místě, které kdysi bývalo jednou z nejseverněji položených evropských základen, budete mít čas na průzkum na břehu a seznámení se s historií velrybářství na Špicberkách. Poté vás čeká plavba do Magdalenefjordenu, kde se vám naskytnou panoramatické výhledy na zasněžené hory a mohutné ledovce odrážející se v křišťálově čisté vodě. Doufáme, že den završíme v Alkhornetu, kde si prohlédneme vysoké útesy plné hnízdících mořských ptáků, jako jsou například fulmary a morčáci Brünnichovi (murény tlustohrdlé). Setkat se tu můžete také se soby. Později večer si naposledy vyměňte historky se svými kolegy a posádkou při kapitánově večeři na rozloučenou.

Den 7: Vylodění v Longyearbyenu a přelet do Helsinek
Nastal čas rozloučení. Vaše dobrodružství končí tak, jak začalo, v pohraniční osadě Longyearbyen. Odtud vás přepravíme na letiště, odkud se vrátíte skupinovým charterovým letem do Helsinek, který je součástí balíčku transferu.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine