Spitsbergen Highlights: Expedition in Brief (Ocean Adventurer)

Loď:    Ocean Adventurer

Délka:   7 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 117 000 Kč
- 44% 209 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ocean Adventurer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Na této výjimečné cestě zažijete veškeré vzrušení velkolepé arktické plavby v pouhých sedmi dnech, kdy se budete plavit podél západního pobřeží Špicberk po stopách objevitelů z minulých staletí. Ačkoli je tento skalnatý ostrov pokrytý horami a ledovci, vysoké útesy a fjordy hostí prosperující a rozmanitý ekosystém. Prozkoumáte-li co největší část oblasti, budete mít maximální příležitost spatřit mimo jiné mrože s dlouhými kly a charakteristickými vousy, odolné a arktické ptáky v celé jejich rozmanité majestátnosti a nejikoničtějšího z arktických tvorů, ledního medvěda. Špicberky jsou jednou z našich nejoblíbenějších arktických cest: Expedice ve zkratce je nyní k dispozici na dvou lodích, z nichž každá nabízí odlišný polární zážitek. Ultramarine, naše nová polární loď, která mění pravidla hry, vás může vzít do vzdálených destinací, kam se jiné lodě nedostanou. Na palubě Ultramarine můžete prozkoumat Špicberky zcela novými způsoby - s využitím 20 rychle se spouštějících člunů Zodiac a více venkovních prostor pro pozorování divoké zvěře než na jiných expedičních lodích této velikosti - a vytvořit si tak arktický zážitek přesně pro vás. Ocean Adventurer, oblíbená loď cestujících i personálu, je velmi oblíbená pro svou intimní atmosféru na palubě, která umožňuje hostům navázat kontakt s ostatními cestovateli a členy expedičního týmu.

Atrakce programu:
Prohlédněte si ikonická arktická zvířata, jako jsou lední medvědi, mroži a sobi.
Užijte si všechna dobrodružství arktické expedice během jednoho týdne
Plavba v lodi Zodiac, při níž můžete prozkoumat ledovce, fjordy, ledové hory a další místa
Vydejte se na túru pestrobarevnou tundrou
Ponořte se do ledového království Arktidy díky volitelným dobrodružstvím na kajaku

Den 1: Přílet do Helsinek
Vaše arktické dobrodružství začíná v Helsinkách, které jsou proslulé svou výjimečnou architekturou a zajímavou směsicí východních a západních vlivů. Pokud dorazíte dříve, prohlédněte si množství muzeí, galerií a restaurací, odpočiňte si ve finské sauně nebo se projděte po pulzující designové čtvrti a poté se ubytujte v hotelu, který je součástí programu.

Den 2: Přelet do Longyearbyenu na Špicberkách a nalodění
Dnes ráno se skupina přesune na letiště a nastoupí na náš soukromý charterový let do Longyearbyenu, největší osady Špicberků, kde budete mít před naloděním čas na prohlídku. Až vaše loď vypluje, vychutnejte si skvělé výhledy na hornatou krajinu, která slouží jako kulisa tohoto historického pohraničního města.

Dny 3 až 6: Poznávání Špicberk
Budete se plavit kolem pobřeží tohoto kouzelného ostrova a neustále pátrat po ledních medvědech a dalších přírodních zázracích. Vaše výprava, která bude pokrývat západní Špicberky, poskytne dostatek příležitostí k pozorování obrovských ledovců, hlubokých fjordů, strmých hor a jedinečné flóry a fauny. Při plavbě na sever do Krossfjordenu mějte po ruce fotoaparát připravený zachytit nejlepší ledovcové tání na Špicberkách. Hluboko ve fjordu na vás čeká vysoce aktivní ledovec Lilliehöök. S úctou naslouchejte vrčení, když se velké kusy ledovce odlamují do ledových vod pod vámi. Výlet na zóně Zodiac do nedalekého Ny-Londonu, opuštěné hornické osady, je ideálním místem pro procházku s průvodcem. Zde je možné se setkat s divokou zvěří, například s endemickým sobem lachtanem. Po noční plavbě se probudíte a naskytne se vám úžasný pohled na nádherný ledovec Monaco, další plodný ledovec produkující ledovce. Aby byl tento zážitek ještě napínavější, pomozte svému expedičnímu týmu prohledat pobřeží a okraj ledu a hledat mořské savce. Mezi možná místa přistání patří Texas Bar, Worsleyneset a Alicehamna. Pokud ledové podmínky dovolí dosáhnout 80° s. š., dostanete se do útočiště mrožů na malém ostrově Moffen ve tvaru půlměsíce. Pozorovat z lodi velké skupiny těchto drsných obrů, jak se přetahují o místo, je nezapomenutelný zážitek, takže si připravte dalekohled. Na Smeerenburgu si můžete prohlédnout pozůstatky opuštěné osady, kterou před téměř 400 lety založili holandští velrybáři. Zde, na místě, které kdysi bývalo jednou z nejseverněji položených evropských základen, budete mít čas na průzkum pobřeží a seznámení se s historií velrybářství na Špicberkách. Poté vás plavba do Magdalenefjordenu odmění panoramatickými výhledy na zasněžené hory a mohutné ledovce odrážející se v křišťálově čisté vodě. Během posledního celého dne arktického dobrodružství můžete navštívit ruské hornické město Barentsburg, kde se nachází nejseverněji položený ruský pivovar. Doufáme, že tento den zakončíme v Alkhornetu, kde si prohlédneme vysoké útesy plné hnízdících mořských ptáků, jako jsou například fulmary a morčáci Brünnichovi (murény tlustozobé). Setkat se tu můžete také se soby. Později večer si naposledy vyměňte historky se svými kolegy a posádkou při kapitánově večeři na rozloučenou.

Den 7: Vylodění v Longyearbyenu a přelet do Helsinek
Nastal čas rozloučení. Vaše dobrodružství končí tak, jak začalo, v pohraniční osadě Longyearbyen. Odtud vás přepravíme na letiště, odkud se vrátíte skupinovým charterovým letem do Helsinek, který je součástí balíčku transferu.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Ocean Adventurer je již dlouho oblíbenou lodí mezi hosty a posádkou, kteří oceňují kouzlo a intimitu této lodi pro 128 cestujících, její rozsáhlou venkovní palubu, četná útulná místa pro setkávání na palubě - a venkovní vířivku. Před několika lety prošel Ocean Adventurer mnohamilionovou renovací, na níž se podílel talentovaný tým námořních architektů, inženýrů, návrhářů interiérů a specialistů na polární expedice. Společnost Quark Expeditions je hrdá na vylepšení této oblíbené polární lodi, která následně získala cenu Magellan Award časopisu Travel Weekly v kategorii Overall Small Cruise Ship (do 500 cestujících). Renovace, které si nyní hosté užívají, nabízí: osvěžený, moderní a nový vzhled a atmosféru na celé lodi, přidání šesti nových dvoulůžkových kajut a tří nových apartmánů, všechny stávající kajuty jsou vybaveny novým měkkým nábytkem a zcela novými koupelnami, přestavba společných prostor, jako je salonek a jídelna, významná technická vylepšení, jako jsou dva nové motory Rolls Royce, které zvyšují palivovou účinnost a minimalizují uhlíkovou stopu.

Více informací o lodi Ocean Adventurer