Spitsbergen Explorer: Wildlife Capital of the Arctic (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   12 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 268 771 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Špicberky, největší ostrov souostroví Špicberky, jsou známé jako "hlavní město divoké přírody Arktidy" a během této nezapomenutelné 12denní cesty zjistíte proč. Tato delší cesta navazuje na naše trasy Spitsbergen Highlights a Intro to Spitsbergen a je navržena tak, abyste co nejvíce času strávili na západním a severním/jižním cípu ostrova, což vám poskytne optimální příležitost vidět pozoruhodnou řadu tvorů, kteří toto velkolepé, ale zapovězené prostředí nazývají svým domovem - včetně velryb, mrožů, sobů, mořských ptáků a nejikoničtějšího obyvatele Arktidy, ledního medvěda. Kromě toho, že budete mít příležitost pozorovat tuto jedinečnou přehlídku divoké zvěře, delší trasa vám také poskytne více času na prozkoumání rozlehlé tundry, oceníte přírodní krásy překvapivě pestré arktické divočiny a využijete naši nabídku přednášek a vzdělávacích programů na palubě. Vydejte se na palubu s nejzkušenějším a nejznalejším týmem v oboru a prožijte mimořádné dobrodružství ve Vysoké Arktidě.

Atrakce programu:
Setkání s ikonickými arktickými zvířaty, jako jsou lední medvědi, mroži a sobi.
Využijte nepřetržitého denního světla
Putujte tundrou a prozkoumejte polární poušť
Plavte se na lodi Zodiac a prozkoumejte ledovce, fjordy, ledové hory a další místa
Ponořte se do ledového království Arktidy díky volitelným dobrodružstvím na kajaku

Den 1: Přílet do Helsinek
Vaše arktické dobrodružství začíná v Helsinkách, které jsou proslulé svou výjimečnou architekturou a zajímavou směsicí východních a západních vlivů. Pokud dorazíte dříve, prohlédněte si množství muzeí, galerií a restaurací, odpočiňte si ve finské sauně nebo se projděte po pulzující designové čtvrti a poté se ubytujte v hotelu, který je součástí programu.

Den 2: Přelet do Longyearbyenu na Špicberkách a nalodění
Dnes ráno se skupina přesune na letiště a nastoupí na palubu našeho soukromého charterového letu do Longyearbyenu, největší osady Špicberk, skutečného pohraničního města, kde budete mít před naloděním čas na prohlídku. Až loď vypluje, vychutnejte si první pohled na drsné hory na ostrově, které se majestátně tyčí z ledových vod.

Dny 3 až 11: Poznávání Špicberk
Prozkoumejte západní Špicberky i úchvatné fjordy a odlehlé ostrovy na severu. Zdejší příroda je stejně rozmanitá jako divoká příroda - od polárních pouští po obrovské ledovce. Při plavbě kolem tohoto magického ostrova ležícího za polárním kruhem bude váš expediční tým neustále pátrat po zvířatech. Každá expedice přináší nové příležitosti a odlišné počasí a led, takže nemáme žádný pevně stanovený itinerář; mezi místa, která můžeme navštívit, však patří ledovec 14. července, Smeerenburg, Phippsøya, Alkhornet a průliv Hinlopen. Navštívené destinace budou vybrány tak, aby bylo možné optimálně pozorovat divokou přírodu a zároveň se seznámit s historií a geologií Špicberk. Ostrov nabízí mnoho příležitostí k fotografování divoké zvěře. Vzhledem k tomu, že legendární prostředí divoké zvěře na Špicberkách je dobře chráněné a téměř zcela neobydlené, je to jedno z nejlepších míst na světě, kde lze pozorovat lední medvědy v jejich přirozené krajině ledu, arktických pouští a horských scenérií. Vysoké útesy Alkefjellet jsou domovem tisíců brýlatých rybáků (murény tlustozobé). Na setkání s mrožími tahy se jen tak nezapomíná. Tito obrovští ploutvonožci Arktidy vytvářejí docela hlučnou scénu, když každý mrož bojuje o vybrané místo na pobřeží. Pokud toužíte zažít intimnější pohled z vody, můžete si předem objednat možnost dobrodružného výletu na mořském kajaku nebo pádlování. Na Špicberkách není nouze o přírodní krásy. Tundra může být v létě překvapivě barevná, s divokými květy, které se rozkvétají pro chuť slunečních paprsků. Každý den uvidíte něco zajímavého, ať už je to neustále se měnící galerie velkolepých ledovců, lední medvěd odpočívající mezi lovy nebo opuštěné historické místo z doby před staletími.

Den 12: Vylodění v Longyearbyenu a přelet do Helsinek
Nastal čas rozloučení. Vaše arktické dobrodružství končí tak, jak začalo, v pohraniční osadě Longyearbyen. Odtud vás přepravíme na letiště, odkud se vrátíte skupinovým charterovým letem do Helsinek, který je součástí transferového balíčku.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine