Intro to Spitsbergen: Fjords, Glaciers and Wildlife of Svalbard (Ocean Adventurer)

Loď:    Ocean Adventurer

Délka:   10 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 167 616 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ocean Adventurer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Tato fascinující expedice nabízí ochutnávku všeho, co Špicberky nabízejí, počínaje jejich největší osadou Longyearbyen. Největší ostrov souostroví Špicberky je známý jako "hlavní město divoké přírody Arktidy" a na této strhující výpravě vám ukážeme proč. Tato desetidenní expedice je zaměřena na optimální pozorování divoké zvěře a poskytuje dostatek příležitostí pozorovat mrože, soby a nejikoničtější obyvatele Arktidy, lední medvědy, v jejich přirozeném prostředí a zároveň obdivovat surrealistický zážitek nepřetržitého denního světla. Prozkoumejte jedinečnou arktickou krajinu, vydejte se na túru rozlehlou a pestrobarevnou tundrou, seznamte se s historií a geologií této odlehlé divočiny a vydejte se s námi na strhující exkurzi do vzdálené, nezapomenutelné země. Tuto vzrušující úvodní cestu na odlehlý norský ostrov, který je proslulý svými úchvatnými scenériemi a bohatou, rozmanitou divokou přírodou, si nyní můžete dopřát na dvou lodích, z nichž každá nabízí odlišný polární zážitek. Ultramarine, naše nová polární loď, která mění pravidla hry, vás může vzít do vzdálených destinací, kam se jiné lodě nedostanou. Na palubě Ultramarine můžete prozkoumat Špicberky zcela novými způsoby - s využitím 20 rychlých člunů Zodiac a více venkovních prostor pro pozorování divoké zvěře než na jiných expedičních lodích této velikosti - a vytvořit si tak arktický zážitek přesně pro vás. Ocean Adventurer, oblíbená loď cestujících, je velmi oblíbená pro svou intimní atmosféru na palubě, která umožňuje hostům navázat kontakt s ostatními cestovateli a členy expedičního týmu.

Atrakce programu:
Setkání s ikonickými arktickými zvířaty, jako jsou lední medvědi, mroži a sobi.
Využijte nepřetržitého denního světla
Putování tundrou a polární pouští
Plavba na lodi Zodiac, při níž prozkoumáte ledovce, fjordy, ledové hory a další místa
Ponořte se do ledové říše Arktidy díky volitelným dobrodružstvím na kajaku.

Den 1: Přílet do Helsinek
Vaše arktické dobrodružství začíná v Helsinkách, které jsou proslulé svou výjimečnou architekturou a zajímavou směsicí východních a západních vlivů. Pokud dorazíte dříve, prohlédněte si množství muzeí, galerií a restaurací, odpočiňte si ve finské sauně nebo se projděte po pulzující designové čtvrti a poté se ubytujte v hotelu, který je součástí programu.

Den 2: Přelet do Longyearbyenu na Špicberkách a nalodění
Dnes ráno se skupina přesune na letiště a nastoupí na náš soukromý charterový let do Longyearbyenu, největší osady Špicberků, kde budete mít před naloděním čas na prohlídku. Až loď vypluje, vychutnejte si první pohled na drsné hory na ostrově, které se majestátně tyčí z ledových vod.

Dny 3 až 9: Poznávání Špicberk
Budete se plavit kolem tohoto kouzelného ostrova a neustále pátrat po divoké přírodě. Vaše výprava se bude týkat západních Špicberků i úchvatných fjordů a odlehlých ostrovů na severu. Zdejší příroda je stejně rozmanitá jako divoká zvěř - od polární flóry po obrovské ledovce. Každá expedice přináší nové příležitosti a odlišné počasí a led, takže neexistuje žádný pevný itinerář; mezi místa, která můžeme navštívit, však patří ledovec 14. července, Smeerenburg, Alkefjellet a průliv Hinlopen. Navštívené destinace budou vybrány s ohledem na optimální pozorování divoké přírody s ohledem na historii a geologii Špicberk. Ostrov nabízí mnoho příležitostí k fotografování divoké zvěře. Vzhledem k tomu, že většina arktického ekosystému Špicberk je neobydlená a dobře chráněná, je toto odlehlé souostroví jedním z nejlepších míst na světě pro pozorování ledních medvědů na pozadí úžasných přírodních kulis hor a ledu. Vysoké útesy Alkefjellet jsou domovem tisíců brýlatých rybáků. Na setkání s mrožími tahy jen tak nezapomenete. Tito obrovští ploutvonožci Arktidy vytvářejí docela hlučnou scénu, když každý mrož bojuje o vybrané místo na pobřeží. Pokud toužíte zažít intimnější pohled z vody, můžete si objednat možnost dobrodružného výletu na mořském kajaku nebo pádlování. Na Špicberkách není nouze o přírodní krásy. Tundra může být v létě překvapivě barevná, s divokými květy, které se prodírají za chutí slunečních paprsků. Každý den uvidíte něco zajímavého, ať už je to neustále se měnící galerie velkolepých ledovců, lední medvěd odpočívající mezi lovem nebo opuštěné historické místo z doby před staletími.

Den 10: Vylodění v Longyearbyenu a přelet do Helsinek
Nastal čas rozloučit se s expedičním týmem a spolucestujícími. Vaše dobrodružství končí tak, jak začalo, v historické osadě Longyearbyen v pohraničním stylu. Odtud vás přepravíme na letiště, odkud se vrátíte skupinovým charterovým letem do Helsinek, který je zahrnut v balíčku transferu.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Ocean Adventurer je již dlouho oblíbenou lodí mezi hosty a posádkou, kteří oceňují kouzlo a intimitu této lodi pro 128 cestujících, její rozsáhlou venkovní palubu, četná útulná místa pro setkávání na palubě - a venkovní vířivku. Před několika lety prošel Ocean Adventurer mnohamilionovou renovací, na níž se podílel talentovaný tým námořních architektů, inženýrů, návrhářů interiérů a specialistů na polární expedice. Společnost Quark Expeditions je hrdá na vylepšení této oblíbené polární lodi, která následně získala cenu Magellan Award časopisu Travel Weekly v kategorii Overall Small Cruise Ship (do 500 cestujících). Renovace, které si nyní hosté užívají, nabízí: osvěžený, moderní a nový vzhled a atmosféru na celé lodi, přidání šesti nových dvoulůžkových kajut a tří nových apartmánů, všechny stávající kajuty jsou vybaveny novým měkkým nábytkem a zcela novými koupelnami, přestavba společných prostor, jako je salonek a jídelna, významná technická vylepšení, jako jsou dva nové motory Rolls Royce, které zvyšují palivovou účinnost a minimalizují uhlíkovou stopu.

Více informací o lodi Ocean Adventurer