Essential Patagonia: Chilean Fjords and Torres del Paine (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   15 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 320 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Zopakujte si epickou cestu Charlese Darwina na "okraj světa" na naší výpravě Essential Patagonia: Vydejte se na expedici Chilské fjordy a Torres del Paine, která je komplexní cestou po velkolepé síti chilských fjordů a kanálů. Lety vrtulníkem a plavby se zvěrokruhem podél tohoto okouzlujícího úseku pobřeží poskytují úchvatné pohledy na jedny z nejodlehlejších a nejmalebnějších krajin na Zemi. Od kolonií tučňáků magellanských a dalších mořských ptáků až po lachtany jihoamerické a tuleně sloní - fascinující škála divokých zvířat je stejně bohatá jako majestátní modře zbarvené přílivové ledovce. Vydejte se s námi do této okouzlující země divů a poznejte všechny přírodní krásy jižní Patagonie. Pokud se vydáte na palubu této výjimečné cesty, budete také mezi prvními hosty, kteří poznají naši novou průkopnickou loď Ultramarine. Toto speciálně postavené plavidlo je navrženo tak, aby rozšířilo hranice objevování a nabídlo bezkonkurenční zážitky, včetně vyhlídkových letů, na které nikdy nezapomenete, a řady dobrodružných možností, které jsou rozsáhlejší než na jakékoli jiné lodi této třídy. Těšíme se, až vás budeme moci hostit na vaší nezapomenutelné dobrodružné plavbě! Neváhejte se obrátit na náš tým polárních cestovních poradců, kteří vám kdykoli rádi zodpoví vaše dotazy a poskytnou pomoc.

Atrakce programu:
Setkání s ikonickými druhy divoké přírody, jako jsou tučňáci magellanští, lachtani a mořští ptáci.
Poznejte jedny z nejodlehlejších ledovcových a fjordových systémů na světě, včetně ledovcové aleje.
Zopakujte si Darwinovu trasu přes kanál Beagle a poznejte příběhy z historie jižního Chile.
Plavba v lodi Zodiac, která vám poskytne jedinečný pohled na ledovce, fjordy a kanály
Vychutnejte si vyhlídkové lety helikoptérou Ultramarine a získejte jedinečný pohled na krajinu

Den 1: Přílet do Buenos Aires v Argentině
Do Buenos Aires můžete dorazit kdykoli během 1. dne itineráře. Po příjezdu do tohoto nádherného města, známého svou architekturou a bohatým evropským dědictvím, se samostatně přesunete do svého skupinového hotelu (noc v hotelu před expedicí je zahrnuta v balíčku povinného transferu).

Den 2: Přelet do Ushuaie a nalodění
Po časné snídani v hotelu se skupina přesune na letiště a nastoupí na soukromý charterový let do argentinské Ushuaie. Po příletu budete z letiště převezeni do centra města, kde budete mít čas na vlastní prohlídku tohoto malebného přístavního města, než se vydáte na molo. Po pozdním odpoledni, kdy se nalodíte, poplujete podél historického průlivu Beagle, který protíná souostroví Ohňová země na úplném jihu Jižní Ameriky.

Den 3: Hornův mys
Až začneme objevovat jižní část Chile, očekávejte každý den nové dobrodružství. Ačkoli každá výprava bude jiná, v závislosti na počasí, naším cílem je zahájit naši cestu na "okraj země" návštěvou historického Hornova mysu (Cabo de Hornos). Tento strmý skalnatý mys na ostrově Hornos, který se nachází na nejjižnějším místě souostroví Ohňová země, označuje severní hranici slavného Drakeova průlivu, kde se setkávají Atlantský a Tichý oceán. Od roku 1700 do počátku 20. století, před otevřením Panamského průplavu, byl tento mys součástí významné světové obchodní cesty. Pokud to moře a povětrnostní podmínky dovolí, můžete se vydat na břeh a projít se k majáku, malé kapli Stella Maris ("Hvězda moře") a památníku ve tvaru albatrosa na počest mnoha námořníků, kteří přišli o život při pokusu "obeplout Horn". Na vrcholu větrem ošlehaného výběžku se na chvíli zastavte, abyste se pokochali panoramatickým výhledem a vychutnali si klidnou samotu, jakou lze nalézt pouze na jednom z nejjižnějších míst na světě. Můžete si dokonce nechat orazítkovat pas od rodiny, která maják provozuje!

Den 4: Ostrovy Diega Ramireze
Vaše loď bude pokračovat v plavbě dále na jih, k ostrovům Diego Ramírez, nejjižnějšímu bodu Jižní Ameriky a jednomu z nejméně prozkoumaných míst na planetě. Toto malé souostroví bylo skutečně považováno za nejjižnější pevninu na světě, když ho v roce 1619 objevila španělská expedice Garcia de Nodal. Souostroví, pojmenované po kosmonautovi výpravy, si toto prvenství udrželo 156 let, až do roku 1775, kdy kapitán James Cook objevil Jižní Sandwichovy ostrovy. Pokud to počasí dovolí, můžeme si v závislosti na podmínkách vybrat plavbu po Zodaice nebo plavbu lodí kolem těchto ostrovů porostlých chrastím a obdivovat bohatou ptačí faunu. Souostroví, které je vyhlášeno významnou ptačí oblastí a je součástí mořského parku Diego Ramirez Islands and Drake Passage Marine Park, je domovem desítek tisíc hnízdících mořských ptáků a výjimečným místem pro pozorování ptáků. S dalekohledem v ruce budou milovníci ptáků obdivovat hnízdící albatrosy černohlavé a albatrosy šedohlavé. Tyto ostrovy jsou nejjižnějším hnízdištěm albatrose mollymawk na světě. Spatřit zde můžete také delfíny, lachtany jihoamerické a tučňáky skalní, makadlovky a tučňáky magellanské.

Den 5: Ledovce Pia a Garibaldi, ledovcová alej
Zatímco naše loď pluje na sever směrem k jižnímu okraji Ohňové země, podnětné prezentace expedičního týmu obohatí vaše znalosti o ledovcových systémech, geologii, životním prostředí, divoké přírodě a slavné historii regionu, zatímco budete sledovat historickou cestu Charlese Darwina Beaglovým průlivem, 150 mil (240 km) dlouhou úžinou oddělující hlavní ostrov Ohňové země od několika menších ostrovů. Průliv, pojmenovaný po slavné lodi kapitána Roberta FitzRoye, na které byl Charles Darwin jako mladý přírodovědec, nabízí spoustu příležitostí k fotografování mořských ptáků vznášejících se nad hlavou a dramatické výhledy na rozeklané vrcholky hor a mohutné přílivové ledovce. Drsná a nedotčená krajina je stejně krásná jako v době, kdy ji Darwin v roce 1833 poprvé spatřil. To, co v této oblasti zažil, mu později pomohlo vytvořit jeho převratnou teorii evoluce přírodním výběrem. Ledovcová alej (jak se jí přezdívá) je jedním z nejpozoruhodnějších lodních průjezdů v Ohňové zemi. Na počest evropských zemí, které tuto oblast jako první prozkoumaly, dostaly ledovce svá jména - Espaňa (Oblicuo), Romanche, Alemania (Roncagli), Francia, Italia a Holland Glaciers. Ledovce Pia i Garibaldi se nacházejí v chráněné oblasti národního parku Alberto de Agostini a leží v čele malebných ledovcových fjordů, z nichž se naskýtají úchvatné výhledy. Působivý ledovec Pia, který se nachází v Darwinově pohoří (Cordillera Darwin), se táhne od strmých vrcholků hor až do moře. Krátká túra na vyhlídkové místo poskytuje nádherný výhled na ledovec a hory. Ledovec Garibaldi, obklopený nedotčenými subantarktickými lesy, vytéká ze samostatného pohoří a poskytuje stejně výjimečné výhledy, přičemž Darwinovy hory se dramaticky zvedají z fjordu. Tuto oblast můžeme prozkoumat pomocí zodiaku, včetně krásného ledovcového vodopádu v blízkosti. Při plavbě fjordem bude váš expediční tým sledovat kondory andské, mohutné ptáky, kterým co do rozpětí křídel konkuruje pouze potulný albatros.

Den 6: Ledovec Dainelli (Aguila)
Ledovec Dainelli (někdy nazývaný Aguila - španělsky "orlí" ledovec), který se nachází na konci klidné laguny obklopené bujnými subantarktickými lesy v Agostini Sound, je jedinečnou podívanou, protože se zdá, že protéká spíše přes kopce než hory. Plavba na palubě zodiaku směrem k modře zbarvené ledové stěně, pokud to podmínky dovolí, vás pokoří před zázrakem přírodní síly. Doufáme, že se vydáme na břeh na nenáročnou túru po pláži, abychom si ledovec a okolní hory prohlédli intenzivněji.

Den 7: Plavba po chilských fjordech
Budeme pokračovat na sever a proplouvat odlehlou sítí pobřežních fjordů a kanálů, včetně času stráveného vyplouváním do Tichého oceánu. Váš expediční tým vás připraví na dobrodružství, která vás čekají, a pomůže vám lépe porozumět ledovcovým systémům i flóře a fauně, které se v této části Chile vyskytují. Až budeme proplouvat kolem zasněžených vrcholků, zamyslete se nad dávnými mořeplavci, kteří cestovali stejnými chráněnými průchody a byli odměněni stejnými podivuhodnými výhledy.

Dny 8 a 9: Puerto Natales a národní park Torres Del Paine
Plavba po tyrkysových vodách neobyčejného úseku pobřeží vedoucího do malého přístavu Puerto Natales, kde budeme proplouvat fascinujícím bludištěm hlubokých, větrem ošlehaných fjordů, úzkých průlivů a izolovaných zátok, se zaměřením na drsnou krajinu, jedinečnou faunu a flóru a impozantní ledovce, které padají z vysokých hor do ledových vod pod nimi, spolu s kormorány královskými a královskými, jihoamerickými rybáky, labutěmi černokrkými a holuby jižními (holubi chilští), kteří fjordy často navštěvují. Národní park Torres del Paine je jednou z nejúžasnějších divokých oblastí v Jižní Americe a Puerto Natales je jeho vstupní branou. Tento obrovský park je biosférickou rezervací UNESCO, tak byl vyhlášen pro své přírodní divy i dávnou lidskou historii a pojmenován podle tří žulových vrcholů, které se tyčí nad ledovcem napájenými jezery. Vychutnejte si celodenní pěší túru přizpůsobenou vaší preferované úrovni aktivity a zastávky na vyhlídkách v parku, po kterých bude odpoledne následovat tradiční patagonské grilování. Na další celý den se naše výprava přesune na souš a navštívíme také fungující patagonskou estancii ("ranč"), kterou v roce 1891 založili skotští přistěhovalci. Zde se seznámíte s patagonským chovem ovcí v historickém pastýřském prostředí. Okolní pastviny obývají pštrosovití rheové a guanako, divoký příbuzný lamy domácí. Svůj kulturní zážitek završíte obědem v podobě grilovaného jehněčího al palo ("na klacku") a v podvečer se vrátíte na loď.

Den 10: Canal de las Montañas
Plavba klidnými, křišťálově čistými vodami Canal de las Montañas ("Kanál" nebo "Fjord hor") vám vyrazí dech. Ohromí vás úžasná řada vodopádů kaskádovitě padajících mezi rozeklanými vrcholy, které se prudce zvedají po obou stranách úzkého, 41 mil (66 km) dlouhého kanálu posetého ledovci, z nichž pět se dramaticky rozlévá do vody. Třpytí se zde impozantní ledová pole a strmě se svažující ledovce přesahují výšku 8 235 stop (2 510 m). Kanál je také ideálním místem pro spuštění našich zodiaků do vody pro podrobnější průzkum nebo pro výstup na břeh s cílem výletu k malebným vyhlídkovým bodům. Pokud se cítíte dobrodružněji, možná si dopřejete fakultativní výlet na kajaku (za příplatek), což je výjimečná příležitost poznat kanál ze zvláštní perspektivy.

Den 11: Tuckers Islets
Tuckers Islets, řada malých ostrůvků a skalnatých výběžků v Almirantazgo Sound ("Admiralty Sound"), fjordu u Magellanova průlivu, je vynikajícím místem pro pozorování tučňáků. Přestože je zde zakázáno přistávat kvůli ochraně křehkého hnízdního prostředí, výlet na zódě vás zavede do blízkosti oblázkové pláže, kde si můžete prohlédnout kolonii více než 4 000 hnízdících tučňáků magellanských, pokud to podmínky dovolí. Tento druh tučňáků, pojmenovaný po portugalském objeviteli Ferdinandu Magellanovi, jehož posádka tyto okouzlující tvory spatřila v roce 1520 během první plavby kolem světa, je původním druhem v této oblasti a na pohled na ně v jejich norách, jak se povalují na pláži nebo jak se kymácejí ve vodě, jen tak nezapomenete. Pokud budeme mít štěstí, můžeme vidět také chilské chocholouše, kormorány magellanské (chocholouše skalní), kormorány císařské (chocholouše královské), ústřičníky, husy chaluhové nebo dokonce delfíny.

Den 12: Zátoka Ainsworth a ostrov Albatros
Pokračujeme v průzkumu zálivu Almirantazgo Sound a máme v plánu vystoupit na břeh zátoky Ainsworth Bay, jednoho z nejmalebnějších a nejčistších míst v Patagonii. Tato izolovaná zátoka, obklopená nedotčeným subantarktickým lesem, je chráněnou oblastí na hranici národního parku Alberto de Agostini. Žije zde hojně ptáků, takže při plavbě v lodích Zodiac budete chtít mít oči na stopkách. Pro všechny úrovně fyzické zdatnosti budou k dispozici možnosti pěší turistiky, která poskytne panoramatický výhled na ledovec Marinelli, fjord Marinelli a okolní pohoří Darwin. V roce 2003 byla na ostrůvku Islote Albatros ("Albatrosí ostrůvek"), který se nachází v Admiralty Sound, zdokumentována malá hnízdní kolonie albatrosů černohlavých. Obvykle jsou albatrosi mořští ptáci, hnízdící a živící se v pobřežních vodách a na otevřeném oceánu; toto je první záznam kolonie tohoto druhu ve vnitrozemských vodách, živící se především ve fjordech a kanálech.

Den 13: Bahia Brookes
Dalším vynikajícím místem pro průzkum ledovců v Almirantazgo Sound je Bahia Brookes (Brookesova zátoka), kde, pokud to podmínky dovolí, vystoupíme na břeh pomocí zodiaku. Zátoka nabízí dostatek příležitostí k bližšímu pohledu na řadu vodopádů a ledovců, včetně tajícího ledovce North Brookes, na pozadí úchvatného Darwinova pohoří. Uprostřed klidného ticha této ledové říše můžete slyšet pouze mohutný hukot odlamujícího se ledu, který se rozbíjí do mrazivých vod pod vámi. Toto místo je také skvělým místem pro pozorování nánosů ledopádu, které tvoří obnovené ledovce, a kamejí (nánosů bahna a sedimentů).

Den 14: Ostrov Marta
Ostrov Marta (Isla Marta) uprostřed Magellanova průlivu je domovem bohaté ptačí fauny a více než tisícovky patagonských (jihoamerických) lachtanů. Kvůli ochraně divoké zvěře zde není možné přistát na břehu, ale plánujeme obeplout ostrov, což nám poskytne mnoho příležitostí k pozorování a fotografování kolonie z krátké vzdálenosti v pohodlí zodiaku. Tito obrovští ploutvonožci, kterým místní Chilané říkají lobos marinos ("mořští vlci") - samci mohou vážit přes 700 liber/320 kg - tvoří docela hlučnou skupinu, protože každý lachtan bojuje o vybrané místo na pobřeží. Při plavbě je možné spatřit kormorány císařské, chaluhy, racky jižní, holuby antarktické - a při troše štěstí i delfíny.

Den 15: Vylodění v Punta Arenas a přelet do Santiaga v Chile
Po dobrodružném dvoutýdenním průzkumu se rozloučíte s expedičním týmem a vylodíte se v Punta Arenas, kam vás převezeme.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine