Epic Antarctica: Crossing the Circle via Falklands and South Georgia (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   23 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 752 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Naše výprava Epic Antarctica se tak jmenuje z nějakého důvodu - zahrnuje všechny hlavní antarktické zajímavosti, které si dokážete představit. Na této 23denní plavbě plné dobrodružství zažijete nespočet nezapomenutelných okamžiků - od Falklandských ostrovů (Islas Malvinas) přes Jižní Georgii až po Antarktický poloostrov. Začněte na Falklandách, které připomínají písečný mys Cod i anglická vřesoviště, domov albatrosů, delfínů a pěti druhů tučňáků. Odtud se vydejte na Jižní Georgii, kde vstoupíte do domova 300 000 hnízdících tučňáků královských, 50 milionů dalších mořských ptáků a 5 milionů tuleňů. Poté prozkoumáte úchvatný Antarktický poloostrov a nakonec překročíte antarktický kruh - významný milník pro každého světoběžníka. Od roku 2021 vám tato trasa umožní poznat naši novou průkopnickou loď Ultramarine. Toto speciálně postavené plavidlo je navrženo tak, aby rozšířilo hranice polárního průzkumu a nabídlo bezkonkurenční zážitky z Antarktidy, včetně vyhlídkových letů, na které nikdy nezapomenete, a řady dobrodružných možností, které jsou rozsáhlejší než na jakékoli jiné lodi této třídy.

Atrakce programu:
Prozkoumejte sedmý kontinent světa na Antarktickém poloostrově na lodi, se zodiakem i pěšky
Poznejte jedinečnou geologii, historii a divokou přírodu Antarktidy s týmem odborných lektorů
Poznejte neuvěřitelnou divokou přírodu Jižní Georgie, která je často označována jako "Galapágy jihu". Patří sem více než 30 druhů hnízdících ptáků, včetně čtyř druhů tučňáků
Vydejte se po stopách nebezpečné plavby sira Ernesta Shackletona na Jižní Georgii a zastavte se na chvíli u jeho hrobu
Prozkoumejte malebné britské městečko Port Stanley na Falklandských ostrovech
Překročení jižního polárního kruhu a přednášky a vzdělávací prezentace polárních odborníků na palubě.

Den 1: Přílet do Buenos Aires v Argentině
Po příjezdu do tohoto nádherného města, známého svou architekturou a bohatým evropským dědictvím, se samostatně přesunete do svého skupinového hotelu (noc v hotelu před expedicí je zahrnuta v povinném balíčku transferu).

Den 2: Přelet do Ushuaie a nalodění
Po časné snídani v hotelu se skupina přesune na letiště a nastoupí na soukromý charterový let do argentinské Ushuaie. Po příletu budete z letiště převezeni do centra města, kde budete mít čas na vlastní prohlídku tohoto malebného přístavního města, než se vydáte na molo. Po pozdním odpoledni, kdy se nalodíte, poplujete podél historického průlivu Beagle, který protíná souostroví Ohňová země na úplném jihu Jižní Ameriky. Při vyplouvání očekávejte atmosféru očekávání - až příště uvidíte pevninu, ocitnete se v říši divoké přírody!

Den 3: Na moři
Vaše dny na moři jsou naplněny prezentacemi vedenými vaším expedičním týmem o fotografování, divoké přírodě, glaciologii a historii. Mezi prezentacemi strávíte čas na palubě hledáním divoké zvěře nebo povídáním si se spolucestujícími u skleničky v baru.

Dny 4 a 5: Falklandy (Malvínské ostrovy)
Po příjezdu na Falklandy (Malvíny) dostane váš fotoaparát poprvé pořádně zabrat, aby zachytil bohatou divokou přírodu a drsnou atmosféru této subantarktické oblasti. Souostroví obsahuje dva hlavní ostrovy, Východní Falklandy a Západní Falklandy, které budete prozkoumávat během každodenních výletů a přistání na saních Zodiac. Stanley, známé také jako Port Stanley, je často oblíbeným místem vylodění, protože město nabízí jedinečnou atmosféru britské základny s eklektickým šarmem. Budete mít volnou ruku k prohlídce, zajděte si na pivo do místní hospody nebo navštivte četné kostely a muzea. Souostroví je bohaté na divokou přírodu, zejména ptáky, a je domovem tučňáků magellanských, gentoo a jižních tučňáků skalních. Pokud budete mít štěstí, můžete zde spatřit i tučňáky královské! Očekávat můžete také výskyt albatrosa černohnědého a dvou endemických druhů ptáků - nelétavé falklandské kachny parní a možná i nepolapitelného vranky Cobbovy. Váš odborný vzdělávací tým obohatí vaše znalosti o místní flóře a fauně a pomůže vám co nejlépe využít čas strávený na Falklandách.

Dny 6 a 7: Na moři
Plavbou na jihovýchod k Jižní Georgii oficiálně vstoupíte do antarktických vod, jakmile překročíte antarktickou konvergenci, neviditelnou biologickou hranici obklopující kontinent. Toto setkání oceánů, kde se studené antarktické vody mísí s teplejšími vodami Indického, Tichého a Atlantského oceánu, pomáhá vyživovat hojnost krilu, který do této části světa láká velryby, tuleně a ptáky. Váš expediční tým vás upozorní, když překročíte tuto neviditelnou, ale důležitou hranici, a pomůže vám také dávat pozor na mořské ptáky a mořské živočichy, kteří tuto oblast bohatou na živiny navštěvují.

Dny 8 až 11: Jižní Georgie
Tento odlehlý, hornatý ostrov byl oblíbenou zastávkou mnoha historických antarktických výprav a kdysi byl útočištěm lovců velryb a tuleňů. Dnes se populace divokých zvířat na ostrově obnovuje, ale stále zde uvidíte zbytky starých velrybářských stanic a dalších opuštěných základen. Mezi nejvýznamnější a nejdojemnější místa na Jižní Georgii patří hrob velkého objevitele sira Ernesta Shackletona. Jeho hrob můžete navštívit v osadě Grytviken, kde se nachází také stará velrybářská stanice, muzeum, obchod se suvenýry, kostel a malá výzkumná stanice. Přestože je historie Jižní Georgie důležitým lákadlem ostrova, je to právě obrovské množství divoké zvěře, které vás a vaše spolucestující jistě zaujme nejvíce. Každé přistání na Jižní Georgii, často označované jako Galapágy pólů, vám otevře oči pro podivuhodný život nových, fascinujících tvorů. Jeden den můžete spatřit hnízdiště se stovkami tisíc párů tučňáků královských, kteří se brodí po břehu, a druhý den můžete navštívit jinou pláž pokrytou stovkami tuleňů kožešinových nebo sloních. Trávy, hory a pláže Jižní Georgie hrají důležitou roli při rozmnožování a přežívání různých druhů na ostrově. Vedoucí expedice vám pomohou pochopit a ocenit křehkou rovnováhu mezi těmito křehkými a vzájemně provázanými vztahy.

Dny 12 a 13: Na moři
Rozlučte se s tučňáky královskými, protože vaším dalším cílem je Antarktida! Dny na moři jsou naplněny prezentacemi, workshopy a společenskými aktivitami pod vedením vašeho expedičního týmu.

Dny 14 až 16: Jižní Shetlandy a Antarktický poloostrov
Zážitky se těžko vyjadřují slovy, ale nejčastější reakcí po dosažení Bílého kontinentu je pocit úcty a obdivu. Zjistíte, že Antarktida je zemí extrémů: v jednu chvíli vás přemůže pocit naprostého ticha a samoty, v další se budete smát komickému dovádění zvědavého tučňáka. Plavba se zvěrokruhem, návštěva historických památek a samozřejmě komunikace s tuleni a tučňáky vám jistě vykouzlí úsměv na tváři každý den. Možná zahlédnete neohroženého pojídače tučňáků, tuleně leopardího, nebo se při plavbě v zodiaku setkáte z očí do očí s plejtvákem antarktickým. Každý den a každý výlet vám představí novou sbírku tvorů, kteří vás potěší a zaměstnají váš fotoaparát. Pokud budete chtít víc, dopřejte si fakultativní výlet na kajaku (rezervujte si ho předem při rezervaci) nebo odhoďte rozum stranou a zúčastněte se polárního ponoru - na to nikdy nezapomenete!

Dny 17 a 18: Antarktický kruh
Překročení antarktického kruhu je nezapomenutelným zážitkem a zároveň působivým úspěchem, protože jen málo cestovatelů se dostane tak daleko na jih. Pokud nám podmínky dovolí překročit tuto proslulou zeměpisnou šířku 66°33 ́ j. š., připijeme na zdraví prvních objevitelů, kteří se sem vydali, a vy můžete pozvednout sklenku a být hrdí na to, že jste se dostali do části světa, kterou navštívilo jen velmi málo lidí. Toto je syrová Antarktida, domov půlnočního slunce, tuleňů Weddellových a nejlepších šancí na setkání s mořským ledem - základem antarktického mořského ekosystému.

Dny 19 a 20: Na sever podél poloostrova
Pokud jste se dosud nenasytili antarktické přírody a ledovců, budete jistě spokojeni, až se vrátíte do Drakeova průlivu. Při cestě na sever podél západní části Antarktického poloostrova budete pokračovat v exkurzích na lodi Zodiac. Váš expediční tým bude neustále pátrat po druzích mořských ptáků, tuleňů a velryb, které vám mohly uniknout při cestě na jih.

Dny 21. a 22. den: Přeplutí Drakeova průlivu
Po více než třech týdnech jedinečných setkání s divokou přírodou a pozoruhodnou krajinou začíná vaše cesta domů. Nepředvídatelný a vzrušující Drakeův průjezd je dobrodružstvím samo o sobě. Zatímco se o vás bude dobře starat náš odborný palubní personál, budete mít spoustu času na pozorování oceánu, fotografování mořských ptáků poletujících kolem lodi a přemýšlení o svém pozoruhodném antarktickém dobrodružství.

Den 23: Vylodění v Ushuaie a přelet do Buenos Aires
Ráno dorazíte do Ushuaie a po snídani se vylodíte. Povinný transferový balíček zahrnuje malou ochutnávku Patagonie s prohlídkou Národního parku Ohňová země a poté transfer na letiště ke zpátečnímu skupinovému charterovému letu do Buenos Aires.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine