Antarctic Explorer: Discovering the 7th Continent plus Cape Horn & Diego Ramirez (Ultramarine)

Loď:    Ultramarine

Délka:   13 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 321 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ultramarine ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Antarktida je neuvěřitelná destinace, která dokáže proměnit ty, kteří mají to štěstí ji zažít. Ve společnosti Quark Expeditions přinášíme transformační polární zážitky již tři desetiletí a za tu dobu jsme si uvědomili, že čím více je expedice přizpůsobená osobním potřebám, tím více obohacující zážitek to je. Proto jsme vytvořili tohoto průvodce; aby vám pomohl naplánovat vaši dokonalou expedici na sedmý kontinent. Pokud se jedná o vaši první návštěvu, tato varianta naší klasické plavby Antarctic Explorer vám nabídne to nejlepší z úchvatného Antarktického poloostrova a při tomto speciálním odjezdu i možnost přistát u historického mysu Horn a případně navštívit i hnízdiště albatrosů na ostrovech Diega Ramíreze. Zdoláte proslulý Drakeův průjezd, prozkoumáte majestátní přírodní prostředí pomocí zodiaku i pěšky, zblízka se seznámíte s tučňáky, velrybami a dalšími divokými zvířaty a užijete si přednášky o historii, biologii a glaciologii od našich polárních odborníků na palubě. Antarktida inspiruje objevitele již po staletí - teď je řada na vás. Buďte mezi prvními hosty na naší nové průkopnické lodi Ultramarine. Tato speciálně postavená loď je navržena tak, aby rozšířila hranice polárního průzkumu a nabídla bezkonkurenční zážitky z Antarktidy, včetně vyhlídkových letů, na které nikdy nezapomenete, a řady dobrodružných možností, které jsou rozsáhlejší než na jakékoli jiné lodi této třídy. Těšíme se, až vás budeme moci hostit na vašem nezapomenutelném dobrodružství! Neváhejte se obrátit na náš tým polárních cestovních poradců, kteří vám kdykoli rádi zodpoví vaše dotazy a poskytnou pomoc.

Atrakce programu:
Přijeďte do Buenos Aires v Argentině, hlavního města světového tanga, a nechte nás, abychom se postarali o zbytek vaší cesty.
Prozkoumejte nejzajímavější místa Antarktického poloostrova
Vychutnejte si let helikoptérou z Ultramarine a získejte jedinečný pohled na Antarktický poloostrov
Vychutnejte si přednášky o životním prostředí, historii lidstva a divoké přírodě od našich polárních odborníků na palubě.
Poznejte bohatou divokou přírodu, jako jsou tučňáci, tuleni a velryby.
Navštivte národní park Cape Horn, světovou biosférickou rezervaci UNESCO a ostrovy Diega Ramíreze, hnízdiště mnoha druhů albatrosů.

Den 1: Přílet do Buenos Aires v Argentině
Do Buenos Aires můžete dorazit kdykoli během 1. dne své cesty. Po příjezdu do tohoto nádherného města, známého svou architekturou a bohatým evropským dědictvím, se samostatně přesunete do svého skupinového hotelu (noc v hotelu před expedicí je zahrnuta v balíčku povinného transferu).

Den 2: Přelet do Ushuaia a nalodění na loď
Po časné snídani v hotelu se skupina přesune na letiště a nastoupí na soukromý charterový let do argentinské Ushuaie. Po příletu budete z letiště převezeni do centra města, kde budete mít čas na vlastní prohlídku tohoto malebného přístavního města, než se vydáte na molo. Po pozdním odpoledni, kdy se nalodíte, poplujete podél historického průlivu Beagle, který protíná souostroví Ohňová země na úplném jihu Jižní Ameriky.

Den 3: Hornův mys a Diego Ramirez
V závislosti na podmínkách chceme naši cestu na "okraj země" zahájit návštěvou historického Hornova mysu (Cabo de Hornos). Tento strmý skalnatý mys na ostrově Hornos, který je nejjižnějším bodem souostroví Ohňová země, vyznačuje severní hranici slavného Drakeova průlivu, kde se stýkají Atlantský a Tichý oceán. Od roku 1700 do počátku 20. století, před otevřením Panamského průplavu, byl tento mys součástí významné světové obchodní cesty. Pokud to moře a povětrnostní podmínky dovolí, můžete se vydat na břeh a projít se k majáku, malé kapli Stella Maris ("Hvězda moře") a pomníku ve tvaru albatrosa na počest mnoha námořníků, kteří přišli o život při pokusu "obeplout Horn". Na vrcholu 1 394 stop (425 metrů) vysokého, větrem ošlehaného výběžku se na chvíli zastavte, abyste se pokochali panoramatickým výhledem a vychutnali si klidnou samotu, jakou lze nalézt pouze na jednom z nejjižněji položených míst na světě. Vaše loď pak bude pokračovat v plavbě dále na jih, k ostrovům Diega Ramíreze, nejjižnějšímu bodu Jižní Ameriky a jednomu z nejméně prozkoumaných míst na planetě. Toto malé souostroví bylo skutečně považováno za nejjižnější pevninu na světě, když ho v roce 1619 objevila španělská expedice Garcia de Nodal. Souostroví, pojmenované po kosmonautovi výpravy, si toto prvenství udrželo 156 let, až do roku 1775, kdy kapitán James Cook objevil Jižní Sandwichovy ostrovy. Pokud to počasí dovolí, vydáme se na plavbu se zodiakem kolem těchto ostrovů porostlých trsovitou trávou, abychom obdivovali bohatou ptačí faunu a flóru. Souostroví, které je vyhlášeno významnou ptačí oblastí a součástí nedávno vyhlášeného mořského parku Diego Ramirez Islands and Drake Passage Marine Park, je domovem milionů hnízdících mořských ptáků a výjimečným místem pro jejich pozorování. S dalekohledem v ruce budou milovníci ptáků obdivovat hnízdící albatrosy černohlavé a albatrosy šedohlavé. Tyto ostrovy jsou nejjižnějším hnízdištěm albatrose mollymawk na světě. Spatřit zde můžete také delfíny, lachtany jihoamerické a tučňáky skalní, makadlovky a tučňáky magellanské. Pokud budou podmínky ke konci expedice vypadat slibněji, může se tento den itineráře uskutečnit po průzkumu Antarktického poloostrova.

Dny 4 a 5: Překonání Drakeova průlivu
Nepředvídatelný a vzrušující Drakeův průjezd je dobrodružstvím samo o sobě. Zatímco se o vás bude dobře starat náš odborný palubní personál a vedoucí, budete mít spoustu času na pozorování oceánu, fotografování mořských ptáků poletujících kolem lodi a seznámení se s expedičním týmem a spolucestujícími.

Dny 6 až 10: Jižní Shetlandské ostrovy a Antarktický poloostrov
Jakmile za sebou necháme Drakeův průliv a objeví se Jižní Shetlandské ostrovy, vaše antarktické dobrodružství skutečně začíná. Začnete chápat, proč tato oblast již dlouho přitahuje pozornost badatelů i cestovatelů. Při každé návštěvě Antarktidy jsme svědky něčeho nového nebo nečekaného, což znamená, že vaše expedice bude jiná než všechny ostatní - jedinečný, osobní zážitek. Každý den budete z lodi podnikat výlety se zodiakem, abyste prozkoumali místní zátoky, kanály a místa přistání. S ohledem na divokou přírodu, která je vždy v popředí našeho zájmu, navštívíte hnízdiště tučňáků, budete pátrat po keporkacích a plejtvácích malých a hledat řadu druhů tuleňů jižních, včetně mazaného tuleně leopardího. Majestátnost hor Antarktického poloostrova vás okouzlí při putování po zasněžených stezkách k vyhlídkovým bodům s panoramatickým výhledem do okolí. Zjistíte, že Antarktida je zemí extrémů. V jednu chvíli vás přemůže pocit naprosté izolace a ticha a v další chvíli vás nadchne příroda, když se tající ledovec zřítí do zářivě modrého moře nebo se kolem vás propluje tučňák, aby si prohlédl vaši obuv. Uprostřed poklidného ticha Antarktidy se nesmazatelnými vzpomínkami stanou hlučná intermezza, jako například hádky tučňáků o cenné oblázky. Každý den bude jiný, pečlivě připravený vaším expedičním týmem, aby vás inspiroval a poučil o této nádherné části světa.

Dny 11 a 12: Přeplutí Drakeova průlivu
Cesta zpět přes Drakeův průliv je poslední příležitostí užít si osvěžujícího antarktického vzduchu. Strávíte čas na palubě, kde budete pozorovat mořské ptáky a pátrat po velrybách, užijete si prezentace vašeho expedičního týmu a oslavíte zážitky, které jste prožili při objevování pozoruhodného světa Antarktidy.

Den 13: Vylodění v Ushuaia a přelet do Buenos Aires
Ráno dorazíte do Ushuaie a po snídani se vylodíte. Povinný transferový balíček zahrnuje malou ochutnávku Patagonie s prohlídkou Národního parku Ohňová země a poté se přesunete na letiště ke zpátečnímu skupinovému charterovému letu do Buenos Aires.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Nejnovější loď naší flotily, Ultramarine, je navržena tak, aby překonávala hranice známého polárního průzkumu, aby objevovala nová místa a aby vás vtáhla do toho nejlepšího, co tato oblast nabízí. Plavidlo je dlouhé 128m s kapacitou 199 psažerů a posádkou 140 členů a n otevřeném moři se může pohybovat rychlostí 16 uzlů. Ultramarine je vybavena dvěma dvoumotorovými vrtulníky a nabízí nejrozsáhlejší portfolio dobrodružných aktivit v oboru, nejprostornější apartmá ve své kategorii, úchvatné veřejné prostory a více venkovních prostor pro pozorování divoké přírody než ostatní expediční lodě její velikosti. Nabízí také inovativní kombinaci prvků udržitelnosti, které překračují všechny průmyslové standardy. Díky tomu všemu a dalším vlastnostem je Ultramarine připravena poskytnout dokonalý zážitek z polární expedice.

Více informací o lodi Ultramarine