Three Arctic Islands: Iceland, Greenland, Spitsbergen (Ocean Adventurer)

Loď:    Ocean Adventurer

Délka:   15 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 205 000 Kč
- 48% 392 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ocean Adventurer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Tato nezapomenutelná výprava, která byla jmenována jedním z 50 nejlepších výletů v životě časopisu National Geographic Traveler, začíná za polárním kruhem na Špicberkách, "hlavním městě divoké přírody Arktidy", pokračuje do velkolepé, odlehlé krajiny východního Grónska a končí na Islandu. Na Špicberkách navštívíte velkolepá čela ledovců, strmé stěny fjordů a větrem bičovanou tundru, kde můžete pozorovat mrože, lední medvědy, soby ze Špicberk a tisíce ptáků. Během cesty po odlehlém východním pobřeží Grónska prozkoumáte pozůstatky dávných osad Thule a budete dávat pozor na pasoucí se pižmoně - žije zde 40 % světové populace pižmoňů. Vysoké útesy, mohutné ledovce, drsné fjordy a rozsáhlé pásy nedotčené tundry v těchto úchvatných prostředích vám poskytnou pohledy, zvuky a výjevy, které jste dosud nezažili, a natrvalo změní váš vztah k planetě, kterou nazýváme domovem. Prozkoumejte úžasnou Arktidu, ponořte se do krásy a křehkosti podivuhodného regionu a vraťte se s jedinečnými vzpomínkami, které vám zůstanou na celý život.

Atrakce programu:
Zažijte jednu z 50 celoživotních cest časopisu National Geographic Traveler
Obdivujte ledovce a divokou přírodu Špicberk a východního Grónska
Vydejte se na túru tundrou a prozkoumejte odlehlé pobřeží východního Grónska poseté fjordy
Plavte se na lodi Zodiac a prozkoumejte rozmanité krajiny
Ponořte se do ledové říše Arktidy díky volitelným dobrodružstvím na kajaku

Den 1: Příjezd do Reykjavíku na Islandu
Vaše arktická expedice začíná v Reykjavíku. Ráno dorazte do islandského hlavního města a vydejte se do hotelu, který je součástí programu. Celý den budete mít na vlastní prohlídku města.

Den 2: Den nalodění
Dnes odpoledne se nalodíte na loď a zahájíte svou expedici. Připravte se na velké dobrodružství, které vás čeká!

Dny 3 a 4: Plavba
Během plavby na sever Dánským průlivem vás váš expediční tým seznámí s divokou přírodou a historií Grónska, vaší další zastávky. Seznámíte se s historií objevování Arktidy i s glaciologií. Dozvíte se také o neuvěřitelných památkách, geologii a ekologii, které brzy prozkoumáte.

Dny 5 až 8: Průzkum východního Grónska
Během prohlídky odlehlého východního pobřeží Grónska si užijete plavby se zvěrokruhem a návštěvy několika míst na pobřeží. Prozkoumejte pozůstatky starobylých osad Thule a dávejte pozor na pasoucí se pižmoně - žije zde 40 % světové populace pižmoňů. Pokud to podmínky dovolí, můžete také navštívit Ittoqqortoormiit, nejodlehlejší komunitu ve východním Grónsku.

Dny 9 a 10: Plavba
Pokračujeme v plavbě na sever a Grónské moře je vaší cestou ke Špicberkům. Na palubě se naučíte rozpoznávat mořské ptáky "na křídle". Vyslechněte si prezentaci, podělte se o své fotografie, popíjejte ledový koktejl v baru nebo se podívejte na film - během pobytu na moři můžete podniknout mnoho věcí.

Dny 11 až 14: Průzkum Špicberků v Norsku
Průzkum Špicberk, největšího ostrova norského souostroví Svalbard, vás odmění přísnou krásou a příležitostmi k pozorování bohaté fauny a flóry. Navštívíte zde velkolepé ledovcové fronty a tundru v plném květu, mezi možnými pozorovateli divoké zvěře jsou i mroži, lední medvědi a sobi ze Špicberk. Milovníci ptáků budou nadšeni z pozorování rybáků polárních, chocholaček a brkoslavů.

Den 15: Vylodění v Longyearbyenu a přelet do Helsinek ve Finsku
Nastal čas rozloučení. Vaše dobrodružství končí v pohraniční osadě Longyearbyen. Odtud vás přepravíme na letiště, odkud se vrátíte skupinovým charterovým letem do Helsinek, který je součástí balíčku transferu.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Ocean Adventurer je již dlouho oblíbenou lodí mezi hosty a posádkou, kteří oceňují kouzlo a intimitu této lodi pro 128 cestujících, její rozsáhlou venkovní palubu, četná útulná místa pro setkávání na palubě - a venkovní vířivku. Před několika lety prošel Ocean Adventurer mnohamilionovou renovací, na níž se podílel talentovaný tým námořních architektů, inženýrů, návrhářů interiérů a specialistů na polární expedice. Společnost Quark Expeditions je hrdá na vylepšení této oblíbené polární lodi, která následně získala cenu Magellan Award časopisu Travel Weekly v kategorii Overall Small Cruise Ship (do 500 cestujících). Renovace, které si nyní hosté užívají, nabízí: osvěžený, moderní a nový vzhled a atmosféru na celé lodi, přidání šesti nových dvoulůžkových kajut a tří nových apartmánů, všechny stávající kajuty jsou vybaveny novým měkkým nábytkem a zcela novými koupelnami, přestavba společných prostor, jako je salonek a jídelna, významná technická vylepšení, jako jsou dva nové motory Rolls Royce, které zvyšují palivovou účinnost a minimalizují uhlíkovou stopu.

Více informací o lodi Ocean Adventurer