Hledání tučňáků císařských - Weddellovo moře na lodi Ortelius

Loď:   

Délka:   11 denní plavba

Přístav :    Odpoledne nalodění v Ushuaia, Tierra...

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 249 000 Kč

Cena zahrnuje

  • Plavba na plavidle dle itineráře
  • Všechna jídla podávaná na palubě včetně svačin, kávy a čaje
  • Všechny výlety a aktivity po celou dobu, plavby na zodiacu
  • Přednášky přírodovědci a zkušeným vedením expedice
  • Používání gumových holínek na lodi Plaucius i Ortelius, sněžnic na Plaucius
  • Transfer skupiny po vylodění na letiště v Ushuaia
  • Transfer helikotérou (dle podmínek)
  • Přístavní poplatky a taxy po celou dobu programu
  • Rozsáhlý předexpediční materiál

Cena nezahrnuje

  • Doprava do místa nalodění
  • Program před a po plavbě nezahrnutý v itineráři
  • Vládní poplatky a příjezdové taxy
  • Pojištění storna a cestovní pojištění
  • Osobní náklady během plavby (prádelna, poštovné, oděvy, bar)
  • Komunikační náklady na lodi
  • Spropitné pro posádku
  • Palivový příplatek 18 EUR/osoba/den pokud cena ropy více než 90 dnů před odjezdem překročí hranici 120 USD/Brent barel

Slevy

  • Děti do 16 let s doprovodem rodičů: 40 % sleva v Superior, třílůžkové kabině (při obsazení dvěmi dospělými osobami) a čtyřlůžkové kabině (při obsazení třemi dospělými osobami).
  • Single příplatek 1.7x ceny plavby. Pokud single cestující preferuje sdílení kabiny, lze rezervovat kabinu bez příplatku. Cena je garantována i v případě, že kabina nebude doobsazena.
Expediční plavba na trase Ushuaia - Beagle Channel - Drakeův průliv - Weddellovo moře - Devil Island, Vega Island, Hope Bay - Half Moon Island - Drakeův průliv - Ushuaia.

Tento program zahrnuje vrtulníkový transfer na ostrově Snow Hill, kde se nacházejí kolonie tučňáků císařských. Jedinečný životní zážitek!!!

Program je pouze orientační, může se lišit v závislosti na místních ledových podmínkách a počasí. O konečné podobě itineráře bude rozhodovat vedoucí expedice a kapitán plavidla.

Stravování: plná penze

strava (snídaně, oběd, večeře, svačiny), káva a čaj

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění, případně doprovodný program v destinaci před/po plavbě.

Ubytování: loď

M/V Ortelius

Třída: Ice 1A
Délka: 91,25 metrů
Šířka: 17,61 metrů
Ponor: 5,8 metrů
Tonáž: 4575 t
Kapacita: 116 pasažérů
Kabiny: 53
Motory: 6 ZL 40/48 SULZER
Rychlost: 14,3 uzlů max.; 12 uzlů plavba
Posádka: 47
Loď M/V Ortelius byla postavena ve Gdyni, Polsko v roce 1989 s názvem "Marina Svetaeva". Sloužila pro Ruskou akademii přírodních věd. Společnost Oceanwide Expeditions plavidlo přejmenovala na m/v Ortelius po holandském kartografovi - Abraham Ortelius (1527-1598), který první moderní světový atlas "Theatrum Orbis Terrarum v roce 1570. V té době byl atlas nejdražší knihou, která byla kdy vytištěna.
Plavidlo má nejvyšší klasifikaci pro plavbu v ledových podmínkách UL1, ekvivalent třídy 1A. Je proto vhodné pro plavbu v pevném jednoročním ledu a volném víceletém ledu.

Na lodi jsou prostorné otevřené paluby a velký můstek přístupný pasažérům. Ortelius nabízí příjemný hotelový standard se 2 restauracemi, barem/přednáškovou místností a saunou.

Více informací o lodi

Program zájezdu

1. den: Odpoledne nalodění v Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina, nejjižnějším městě na světě, které leží na pobřeží Beagle Channel. Plavba přes Beagle Channel.
2. den: Během těchto dvou dnů proplujete Drakeovým průlivem. Poté, co překročíte antarktickou konvergenci, vstoupíte do oblasti Antarktidy. V této oblasti můžete vidět albatrosy stěhovavé, šedohlavé, černobrvé, světlohřbeté, buřňáky černobílé, jižní, modravé, antarktické a buřňáčky Wilsonové. Nedaleko ostrovů South Shetland zahlédnete první ledovce.
3. den: viz 2.den
4. den: Následující itinerář je pouze orientační, o konečné podobě programu rozhodne expediční lídr na palubě. Plavba Weddellovo mořem. Velké deskové ledovce ohlašují příjezd na východní stranu Antarktického poloostrova. Na programu je návštěva ostrova Paulet Island s miliony páry tučňáků kroužkových. Odpoledne navštívíte Snow Hill s pozůstatky expedice Nordenskiöld.
5. den: Využití vrtulníku má velkou výhodu a může vás podpořit v dosažení cíle. Přesný itinerář je ale závislý na přírodních a povětrnostních podmínkách. Pokud budou podmínky příznivé, strávíte dva dny v hnízdišti tučňáků císařských. Výlety vrtulníkem bude trvat po celý den, doba jednoho letu trvá asi 15 minut a najednou se do vrtulníku vejde 6 cestujících. Bod přístání bude pečlivě vybrán. Zároveň si můžete být jistí, že hluk vrtulníku tučňáky nebude nijak rušit či stresovat. Po přistání budete pokračovat ve výpravě pěšky. Během 45 minut procházky se setkáte s nádhernými císařskými tučňáky. Podmínky pro let se mohou rychle měnit a ze strany expedičního týmu je bezpečnost účastníků na prvním místě.
6. den: viz 5.den
7. den: Pokud to led umožní, poplujete dále do oblasti Weddellova moře a navštívíme ostrovy Devil a Vega nebo Hope Bay, kde se nachází velká kolonie tučňáka kroužkového. Těm, kdo si vyšlápnou až na vrcholek pahorku, se naskytnou nádherné výhledy. Tající led se někdy postará o senzační vodopád z útesů blízko mysu Well-Met.
8. den: Na ráno je naplánovaná návštěva ostrova Half Moon, kde uvidíte tučňáky uzdičkové a oslí, několik druhů mořských ptáků, rypouše sloní a tuleně weddellové. Odpoledne se vydáte směrem k ostrovu Deception, kde uděláte poslední zastávku v zátoce Pendulum cove.
9. den: Zpáteční cesta Drakeovým průlivem.
10. den: viz 9.den
11. den: Ráno příjezd do Ushuaia a vylodění.