Antarctic Express: Cruise South, Fly North (World Explorer)

Loď:    World Explorer

Délka:   10 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 300 000 Kč
- 37% 475 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě World Explorer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Expedice
Užijte si vzrušení z přeplutí proslulé Drakeovy soutěsky po nalodění z Ushuaie a na konci expedice se pohodlně vraťte zpátky na sever. Na cestě k nejsevernějšímu cípu Antarktického poloostrova vás mohou přivítat plejtváci malí a keporkaci nebo tučňáci Adélie plující na ledových krách. Neskutečné ticho v této rozlehlé divočině vás může zpočátku ohromit, ale hravá, charismatická divoká zvířata a vaši neohrožení spolucestující vás udrží při zemi. Nově si uvědomíte a pochopíte extrémní kontrasty Antarktidy - drsné, drsné vrcholky hor a křehké ekosystémy; strohé, osamělé ledové krajiny a početné, společenské tučňáky.

Nejdůležitější informace
Spatříte ikonická zvířata Antarktidy, jako jsou tučňáci, tuleni a velryby.
Přeletíte Drakeův průliv a zažijete nejrychlejší a nejpřímější cestu do Antarktidy.
Vychutnejte si prezentace o divoké přírodě, historii, glaciologii a geologii od našich polárních odborníků na palubě.
Plavba v lodi Zodiac s výhledem na ledovce, divokou zvěř a další místa na hladině.

Itinerář

Den 1: Ushuaia, Argentina
Toto malebné město na nejjižnějším cípu Jižní Ameriky je vaší vstupní branou do Antarktidy. Samotné město nabízí širokou škálu klenotnictví, kaváren, obchodů s výstrojí a restaurací, které můžete prozkoumat před vaší plavbou. Pokud rádi poznáváte přírodu, za městem najdete zasněžené hory a turistické trasy v Národním parku Ohňová země, které nabízejí dostatek dobrodružných aktivit.

Den 2: Den nalodění
Odpoledne se nalodíte a čeká vás cesta přes malebný kanál Beagle. Nezapomeňte mít oči na stopkách a být na palubě, protože kanál je domovem nejrůznějších volně žijících živočichů včetně mořských ptáků a tuleňů. Běžně se zde vyskytují i duhy, což je skvělá příležitost k fotografování na začátku vašeho antarktického dobrodružství.

Dny 3 a 4: Přeplutí Drakeova průlivu
Tento průjezd je legendární svými silnými větry a vlnícím se mořem, ale možná budete mít štěstí a moře bude překvapivě klidné. Čas strávíte v salónku nebo povídáním se spolucestujícími. Zatímco si během plavby budete rozvíjet své mořské nohy, náš expediční tým zahájí sérii prezentací, které vám pomohou připravit se na nadcházející výlety se zodiakem a na pevninu. Do Antarktidy oficiálně vstoupíte, až vaše loď překročí Antarktickou konvergenci, biologickou hranici, která se pohybuje kolem 60° jižní šířky.

Dny 5 až 8: Antarktický poloostrov a Jižní Shetlandy
Ledovce jsou první atrakcí, která vás v Antarktidě přivítá. Masivní plovoucí bergy jsou stále častější, jak se blížíte k pevnině a poprvé spatříte poloostrov s jeho velkolepými zasněženými horami. Kromě ledovců pravděpodobně spatříte tučňáky Adélie, kteří se ochlazují na ledových krách, a plejtváky obrovské nebo keporkaky, kteří se krmí a plavou v mrazivých vodách. Jakmile to bude možné, budou zodiaky připraveny na vaše první přistání na Jižních Shetlandských ostrovech a Antarktickém poloostrově. Zažít tuto nesmírnou divočinu poprvé zblízka může být otupující zážitek. Ticho je velké, rozlehlost ještě větší. Naštěstí jsou tu hluční místní obyvatelé - tučňáci a tuleni -, kteří vám připomenou, že tato nádherná krajina není jen sen. Váš expediční tým bude sledovat stav ledu a povětrnostní podmínky, aby určil, která místa přistání je možné navštívit. Na výběr je mnoho míst, každá expedice představuje nové příležitosti k prozkoumání bílého kontinentu pomocí zodiaku i na souši. Asi nejdobrodružnější možností, která vás láká, je koupání v Antarktidě, a to formou polárního ponoru do vody v přístavu Neko! Typický den v této říši divoké přírody strávíte posloucháním tání ledovců na ostrově Petermann, pozorováním tučňáků brouzdajících po pláži nebo výletem na vrchol kopce, odkud se vám naskytne panoramatický výhled na Port Lockroy. Ať už dáváte přednost čemukoli, fotografické příležitosti jsou nekonečné.

Den 9: Vylodění a přelet do Punta Arenas
Až se loď otočí na sever, rozloučíte se s tučňáky i s mnoha svými spolucestujícími. Čeká vás už jen Drakeův průliv, a tak se vylodíte a užijete si trochu času na ostrově krále Jiřího, než odletíte do Punta Arenas v Chile. Po příletu do Punta Arenas vás dopravíme z letiště do hotelu, kde si budete moci prohlédnout okolí a vychutnat závěrečnou večeři.

Den 10: Odjezd domů
Odjezd domů.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

World Explorer - výrazný a pohodlný, rafinovaný a prostorný - tyto a další vlastnosti charakterizují World Explorer. Nejenže patří mezi naše nejrychlejší lodě, ale je také jednou z našich nejlepších lodí s šesti úrovněmi luxusního ubytování. Osobní prostor je výjimečný. Každé apartmá má buď soukromý průchozí, nebo francouzský balkon s přímým výhledem na oceán. World Explorer nabízí také spoustu veřejných prostor, kde si můžete odpočinout po dni stráveném venku, včetně proskleného vyhlídkového salonku pro klidné rozjímání a výhled na celé panorama, salonku Explorer pro posezení u skleničky a povídání a knihovny pro intimnější odpočinek a čtení. Prezentace a diskuse se konají ve vyhrazeném přednáškovém sále. Zdravotní a wellness zázemí zahrnuje venkovní dráhu, malou posilovnu a saunu a také lázně s převlékárnami, sprchami a skříňkami. Pro aktivní dobrodruhy jsou připraveny doplňky jako jízda na kajaku, kempování a stand-up paddleboarding. Plavidlo je 126 m dlouhé, s kapacitou 172 pasažerů a 130 členy posádky. Dva hybridní disel-elektrické motory o výkonu 9000kW mohou pohánět loď rychlostí až 16 uzlů na otevřeném moři.

Více informací o lodi World Explorer