Klasická Antarktida (Ushuaia)

Loď:    Ushuaia

Délka:   11 denní plavba

Přístav :    Odpoledne je nalodění na loď Ushuaia...

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 152 000 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu ve zvolené kabině na lodi Ushuaia
  • cena zahrnuje osobu ve dvoulůžkové kabině
  • celodenní stravování během plavby na lodi Ushuaia
  • káva a čaj dostupné během celé plavby
  • exkurze na pevninu a další aktivity na zodiacích
  • odborné přednášky lektory
  • přístavní taxy a servisní poplatky
  • rozsáhlý předodjezdový informační materiál
  • podrobný lodní deník po plavbě

Cena nezahrnuje

  • doprava do místa nalodění, ubytování před/po plavbě
  • transfery do přístavu
  • komplexní cestovní pojištění
  • osobní výdaje na palubě (nápoje, telekomunikační poplatky)
  • spropitné pro posádku

Slevy

  • dítě do 16 let ZDARMA (s 2 dospělými v třílůžkové kabině Superior nebo Suite)
11denní expediční plavba na trase Ushuaia - Drakeův průliv -Shetlandské ostrovy - Antarktický poloostrov - Drakeův průliv - Ushuaia.

Stravování: plná penze

snídaně, obědy, večeře

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění, případně doprovodný program v destinaci před/po plavbě.

Ubytování: loď


Třída: INSb Ice Class C
Délka: 84 metrů
Šířka: 15.5 metrů
Ponor: 5,5 metrů
Počet palub. 5
Tonáž: 2923 GRT
Postavena: 1970, kompletní přestavba
Kapacita: 84 osob max. (41 kabin)
Motory: 2 ALCO 1600hp každý motor
Rychlost: 14 uzlů max.; 12 uzlů plavba
Vlajka/Domovský přístav: Komorské strovy/ Toledo,Ohio, USA
Napětí v zásuvkách. 110 V, 60Hz

Plavidlo má 41 kabin s příslušenstvím, z toho 5 čtyřlůžkové apartmány, 39 dvoulůžkových kabin a 10 superior kabin. Dále na palubě najdete restauraci/přednáškovou místnost, knihovnu, obchod, pozorovací místnost s barem a mnoho míst na palubě vhodných pro pozorování. Ve výbavě je také 7 zodiaků.

Více informací o lodi Ushuaia

Program zájezdu

1. den: Odpoledne je nalodění na loď Ushuaia, kde Vás přivítá expediční a odborný personál, a poté proplujete slavným Beagle Channel a Mackinlay Pass.
2. den: Dnes proplujete Drakeovým průlivem, který byl pojmenován po slavném objeviteli - Siru Francisu Drakeovi, který zde proplul v roce 1578. Tento průliv také odděluje hranici Antarktické konvergence. Lektoři Antarpply Expeditions zahájí program přednášek a budou na palubě k dispozici a nápomocni identifikovat mořské ptactvo. Budete moci navštívit kapitánský můstek a sledovat lodní důstojníky při navigaci, případně pozorovat odsud velryby. První ledovce a zasněžené vrcholy jsou signálem, že se blížíte k Jižním Shetlandám. Ty tvoří skupina 20 ostrovů a ostrůvků, které první spatřil kapitán William Smith v roce 1819. V případě příznivých podmínek v Drakeově průlivu zažijete již během třetího dne plavby první setkání s tučňáky a tuleni.
3. den: viz 2.den
4. den: Jižní Shetlandy jsou domovem rozsáhlých hnízdišť tučňáků. Tučňáci uzdičkoví a žlutorozí, racci jižní, kormoráni modroocí, rybáci jižní a buřňáci obrovští a pláže obývané lachtany antarktickými a rypouši sloními činí každý den strávený na těchto ostrovech nezapomenutelným zážitkem. Dále proplujete úzkým průlivem do zatopené kaldery ostrova Deception. Na probádání úchvatné krajiny Antarktického poloostrova, nedotčené zasněžené pustiny s ledem, horami, průlivy a neuvěřitelně pestré divočiny budete mít spoustu času. Kromě tučňáků a mořských ptáků je možné spatřit lachtany Wedellové, krabožravé a leopardí a také kosatky, keporkaky a plejtváky. V závislosti na stavu ledu poplujete jednou z nejkrásnějších cest: Gerlache Strait, Neumayer Channel a Lemaire Channel. Jakmile budou Antarctic Sound za vámi, navštívíte kolonie uspěchaných tučňáků kroužkových a kormoránů modrookých na ostrově Paulet. Dalšími zastávkami mohou být Paradise Bay, Melchior Island, Cuverville Island, Portal Point, Neko Harbour, Pléneau Island a za dobrých ledových podmínek se zastavíme na ostrově Petermann, abyste se podívali na nejjižnější kolonii tučňáka oslího, nebo navštívíte další úchvatná místa včetně některých z mnoha vědeckých výzkumných stanic. Každý den jsou v plánu minimálně dvě vylodění dle aktuálního počasí a stavu ledu.
5. den: viz 4.den
6. den: viz 4.den
7. den: viz 4.den
8. den: viz 4.den
9. den: Dnes opustíte Antarktidu a vydáte se na zpáteční cestu Draekovým průlivem. Můžete se připojit k přednáškám odborných lektorů, případně pozorovat mořské ptáky a velryby. Cestou do Ushuaia využijte možnost odpočinku.
10. den: viz 9.den
11. den: Příjezd do Ushuaia a po snídani vylodění.