East Greenland Scoresby Sund - Aurora Borealis (m/v Hondius)

Oceanwide Expeditions

Loď:    m/v Hondius

Délka:   9 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 96 894 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Hondius ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (čaj, káva, voda)
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • zdarma zapůjčení gumových holínek a sněžnic
  • odborné přednášky na palubě
  • přístavní taxy
  • pojištění organizátora plavby proti úpadku
  • podrobný předjezdový manuál
  • transfer zavazadla na loď z určeného místa
  • skupinový transfer přístav - letiště

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění, transfery, případný nocleh před/po plavbě
  • v ceně dále není zahrnuto: telefonní a internetové služby, praní prádla, alkohlické i nalkoholické nápoje na baru
  • komplexní cestovní pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple a Qudruple kabiny)
  • obvyklé spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Slevy

  • děti do 16 let sleva 40% v kabině s dvěma dospělými osobami ( Superior a Triple)
  • 5% sleva pro klienty na druhé a další plavbě

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.

Kajakářský dovednostní tábor

Nyní máte možnost učit se od odborníků. Ve spolupráci se společností TRAK nyní nabízíme exkluzivní skupinu čtyř až osmi kajakářů na našem táboře Kayak Skills Progression Camp. Účastníci budou rozděleni do dvou skupin po čtyřech lidech a každé skupině bude nabídnut jeden výlet denně (dopoledne nebo odpoledne) v délce přibližně jedné až dvou hodin.

Počítáme se čtyřmi dny aktivit, které budou záviset na místních podmínkách.

Jízda na kajaku je doplňkovou aktivitou, která zahrnuje použití jednomístných kajaků TRAK, PFD´s a suchých obleků po dobu trvání výletu. Kajakářům, kteří si přivezou vlastní kajak TRAK a suchý oblek, nebude účtován žádný příplatek. Základní zkušenosti s kajakem jsou užitečné, ale nejsou podmínkou. Fyzická zdatnost je však nezbytná.

Na začátku dne může být větrno a chladno, proto si kajakáři musí vzít vlastní ochranné oblečení a teplé termovrstvy.

Tábor je určen začátečníkům a středně pokročilým kajakářům, kteří si užijí jízdu na kajaku v chráněných fjordech, zátokách a malých odlehlých přístavech. Jedná se o zábavnou aktivitu ve volném formátu, přesto bude kurz zaměřen na vzdělávání a rozvoj dovedností.

Na lodi budou k dispozici nejmodernější jednomístné turistické kajaky zkonstruované společností TRAK. V poledne se kajakáři vrátí na oběd na palubu lodi a poté si vymění aktivity s turistickou skupinou. Všechny výlety na kajaku budou probíhat pod vedením zkušeného kajakářského průvodce, který zohlední zkušenosti a úroveň fyzické zdatnosti účastníků.

Skupiny kajakářů bude kvůli bezpečnosti doprovázet také jeden člun Zodiac. Trasy kajakářských výletů nelze předem určit, protože na konečný program budou mít vliv místní podmínky. Na mapě je nastíněn možný, nikoli však konečný itinerář, protože všechny trasy se mohou změnit.

Den 1 - Akureyri
Vaše cesta začíná ráno, kdy se na požádání můžete přepravit pronajatým autobusem (T) z radnice v Reykjavíku (místo setkání) na loď v Akureyri (místo nalodění). Po šestihodinové cestě severním Islandem dorazíte odpoledne.

UPOZORNĚNÍ: Tento transfer (T) je nutné rezervovat a zaplatit předem. V podvečer loď vyplouvá z přístavu v Akureyri a pluje na sever směrem k Dánskému průlivu.

Den 2 - Plavba
Během plavby na sever pravděpodobně uvidíte fulmary, kittiwakes, gannets a guillemots. Poté překročíte polární kruh a možná spatříte velryby. K večeru se s přiblížením k východnímu grónskému pobřeží poblíž Brewsteru objeví první ledové hory.

Den 3 - Scoresbysund
Dnes dorazíte do Scoresbysundu a poplujete podél zaledněného Volquart Boons Kyst. Můžete se také těšit na plavbu se zodiakem kolem jedné z ledovcových front spolu s návštěvou čedičových sloupů a ledových útvarů Vikingebugt. Odpoledním cílem je návštěva ostrova Danmark, kde najdete pozůstatky inuitské osady opuštěné přibližně před 200 lety. Kruhové kamenné stanové kruhy označují letní obydlí, zatímco zimní domy lze spatřit blíže k malému mysu. Místa jsou dobře zachovalá, se snadno identifikovatelnými vchody, skrýšemi na maso chráněnými před medvědy a hrobovými místy. Večer pokračujete v plavbě bergami přeplněnými fjordy na západ.

Den 4 - Røde Ø
Cílem je plavba se zodiakem poblíž Røde Ø, jedné z nejcennějších ledovcových atrakcí na světě: Strohá modrobílá barva ledovců se ostře rýsuje na pozadí rudých sedimentů. Odpoledne je v plánu plavba severní částí fjordu Røde s možností spatřit pižmoně a teplé podzimní listí.

Den 5 - Sydkap
Dopoledne narazíte na kolosální ledové hory, z nichž některé jsou vysoké přes 100 metrů (328 stop) a dlouhé více než kilometr (,62 míle). Většina z nich je na zemi, protože fjord je hluboký jen asi 400 metrů (1 312 stop). Poté přistanete poblíž Sydkapu, odkud je pěkný výhled na Hall Bredning a dobrá šance vidět arktické zajíce.

Den 6 - Ittoqqortoormiit
Dnes přistaneš v tundře na Liverpoolské zemi v zátoce Hurry Inlet. Odpolední zastávkou je Ittoqqortoormiit, největší osada ve Scoresbysundu s přibližně pěti sty obyvateli. Na poště si můžete koupit známky na pohlednice nebo se jen tak projít a prohlédnout si sáně psů a sušící se kůže tuleňů a pižmoňů. Odpoledne poplujete na jih a budete míjet malebnou krajinu Blossevillského pobřeží.

Den 7 - Plavba
Turner Sound a fjord Rømer vám poskytnou možnost plout daleko do vnitrozemí, protože nemají na čele ledovcové čelo a nejsou zaneseny ledem. V této lokalitě můžete mít příležitost spatřit narvaly.

Den 8 - Na moři
Den na moři vám poskytne příležitost pozorovat velryby a mořské ptáky - a v noci magickou polární záři.

Den 9 - Akureyri
Každé dobrodružství, ať už je jakkoli velké, musí nakonec skončit. Vylodíte se v Akureyri, odkud se na požádání můžete přesunout pronajatým autobusem (T) (šestihodinová jízda, kterou si musíte předem rezervovat) na radnici v Reykjavíku a odvézt si domů vzpomínky.




Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (káva,čaj, voda). Ostatní nápoje alkoholické i nalkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Hondius je první registrované polární plavidlo třídy 6. Splňuje nejpřísnější bezpečností, ale i ekologické požadavky IMO (International Maritame Organization) pro polární oblasti. Využívává nejmodernější technologie jako LED světla, ekologicky šetrné nátěry a oleje nebo speciální systém optimalizace spotřeby energie. Loď je také vybavena stabilizátory, které zvyšují komfort plavby v polárních oblastech. Toto plavidlo nabízí vysoký komfort pro 170 pasažérů v 80 kabinách a během plavby se o klienty stará 72 osob posádky. Celá jedna paluba je vyhrazena jako přednáškový a pozorovací sál, kde se konají odborné přednášky ve více jazycích. Interier lodě je moderní a útulný a její malá velikost umožňuje velice rychle reagovat na případné změny počasí nebo možné pozorování polární fauny. Hlavním cílem těchto polárních plaveb je pozorování fauny a flóry jak z paluby lodě tak i během výstupů na pevninu, tak i různorodé outdoorové aktivity. Proto je na palubě k dispozici dostatečný počet člunů Zodiac, které slouží k bezpečné přepravě pasažerů na pobřeží. K pohodlnějšímu nástupu a výstupu jsou na lodi dva speciální vchody v úrovni hladiny moře. Hondius je poháněn dvěma motory o výkonu 4200KW s maximální rychlostí 15 uzlů. Na lodi je restaurace / přednášková místnost, bar/pozorovací místnost a otevřené paluby. K dispozici jsou nafukovací čluny k vylodění na pobřeží.

Více informací o lodi m/v Hondius