Antarctic Express: Crossing the Circle (Ocean Adventurer)

Loď:    Ocean Adventurer

Délka:   11 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 492 174 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • ubytování na palubě lodě Ocean Adventurer ve vybrané kabině
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Překročením antarktického kruhu si odškrtněte jeden z milníků na cestách. Maximalizujte své dobrodružství tím, že vynecháte přelet přes oceán a přeletíte Drakeův průsmyk charterovým letadlem. Stačí zkombinovat náš vzrušující program Překročení kruhu: Expedice na jih s přímým zpátečním letem z Chile na polární loď a získáte náš Antarktický expres: Překročení kruhu. Poté se vydejte po moři objevovat krásy Antarktického poloostrova a pokračujte dále, abyste se dostali na 66⁰33´ jih. Ze svého seznamu si odškrtněte i další úspěchy, například projížďku na mořském kajaku kanály posetými ledovými horami.

Atrakce programu:
Přeleťte Drakeův průliv a zažijte nejrychlejší a nejpřímější cestu do Antarktidy.
Staňte se svědky ikonických antarktických zvířat, jako jsou tučňáci, tuleni a velryby.
Obdivujte zajímavosti Antarktického poloostrova, včetně překročení antarktického kruhu.
Oslavte překročení antarktického kruhu přípitkem
Vychutnejte si přednášky a vzdělávací prezentace polárních odborníků na palubě letadla

Den 1: Přílet do Punta Arenas v Chile
Vaše dobrodružství začíná v Punta Arenas v Chile, nejlidnatějším městě jižní Patagonie. Pokud dorazíte brzy, čeká vás zde mnoho muzeí, restaurací a obchodů, které vás zabaví na několik dní. Brzy odpoledne se s vámi zástupce společnosti Quark Expeditions® setká v oficiálním výchozím hotelu, kde si vychutnáte uvítací večeři a budete informováni o přípravě na den nalodění.

Den 2: Přelet na ostrov King George a nalodění
Při charterovém letu z Punta Arenas do Antarktidy překonáte legendární Drakeův průliv za pouhé dvě hodiny. Daleko pod vámi se loď přiblíží k ostrovu King George, kam dorazíte. Váš první pohled na dramatickou antarktickou krajinu bude z jedinečné perspektivy, až bude letadlo klesat k přistání na Jižních Shetlandských ostrovech. Po přistání si protáhnete nohy procházkou dlouhou jednu míli (1,6 km) k pobřeží a poté se pomocí zodiaku přesunete na loď, která vypluje na Antarktický poloostrov!

Dny 3 až 5: Antarktický poloostrov a Jižní Shetlandské ostrovy
Jen málo míst na světě je tak sugestivních jako Antarktida. Jakmile se vaše loď přiblíží k Bílému kontinentu, možná vás přepadnou pocity vzrušení a úžasu. Velká část Antarktidy je nepopsatelná a plně ji oceníte pouze na vlastní oči. Váš kapitán a expediční tým budou dávat pozor na velryby a mořské ptáky a vy budete upozorněni na všechna nová pozorování. Náš odborný vzdělávací tým vám také poskytne podrobný výklad o glaciologii, historii a divoké přírodě této oblasti. Ještě zajímavější jsou vaše výlety po souši. Na své první přistání se zodiakem nikdy nezapomenete! Procházka po pláži poseté tučňáky je tím nejintimnějším způsobem, jak poznat jedinečnou divokou přírodu Antarktidy. Každé přistání je jiné a závisí na počasí, ale každý den nabízí nová pozorování a příležitosti k fotografování a nebude trvat dlouho, než rozeznáte tučňáka Adélie, tučňáka gentoo a tučňáka kranase. Jeden den se můžete vydat na plavbu se zodiakem za velrybami a ledovými horami a druhý den na výlet k hnízdišti tučňáků. Od dunivého zvuku tajícího se ledovce až po vzrušující pozorování vrcholových predátorů, jako jsou tuleni leopardí a kosatky, v akci - budete vstávat brzy a každý den přivítáte s pocitem dobrodružství a touhou prozkoumat tento bezkonkurenční cestovatelský zážitek. Na cestě vás bude doprovázet váš expediční tým, který zajistí bezpečnost a poskytne vám informace o navštívených místech.

Dny 6 a 7: Jižní polární kruh
Překročení polárního kruhu je nezapomenutelným zážitkem i působivým úspěchem, protože jen málo cestovatelů se dostane tak daleko na jih. Pokud nám podmínky dovolí překročit tuto proslulou zeměpisnou šířku 66°33´ j. š., připijeme na památku prvních objevitelů, kteří se sem vydali, a vy můžete pozvednout sklenku a být hrdí na to, že jste se dostali do části světa, kterou navštívilo jen velmi málo lidí. Toto je syrová Antarktida, domov půlnočního slunce, tuleňů Weddellových a nejlepších šancí na setkání s mořským ledem - základem antarktického mořského ekosystému.

Dny 8 a 9: Na sever podél poloostrova
Pokud jste se dosud nenasytili antarktické přírody a ledovců, budete jistě spokojeni, až se vrátíte na ostrov King George. Při cestě na sever podél západní části Antarktického poloostrova budete pokračovat v průzkumu pomocí zodiaku nebo po souši. Váš expediční tým bude neustále pátrat po druzích mořských ptáků, tuleňů a velryb, které vám mohly uniknout při cestě na jih.

Den 10: Vylodění a odlet do Punta Arenas
Po týdnu průzkumu se rozloučíte s expedičním týmem a vylodíte se na ostrově King George. Dvouhodinovým letem přes Drakeův průliv do Punta Arenas v Chile vaše dobrodružství skončí. Po skupinovém přesunu do hotelu máte volno k prozkoumání a večer si můžete sami ve městě nebo v hotelu zavzpomínat na památky a zvuky Antarktidy.

Den 11: Odjezd z Punta Arenas
Po snídani můžete pokračovat v cestování nebo se vydat na letiště Punta Arenas, odkud odletíte domů.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

Ocean Adventurer je již dlouho oblíbenou lodí mezi hosty a posádkou, kteří oceňují kouzlo a intimitu této lodi pro 128 cestujících, její rozsáhlou venkovní palubu, četná útulná místa pro setkávání na palubě - a venkovní vířivku. Před několika lety prošel Ocean Adventurer mnohamilionovou renovací, na níž se podílel talentovaný tým námořních architektů, inženýrů, návrhářů interiérů a specialistů na polární expedice. Společnost Quark Expeditions je hrdá na vylepšení této oblíbené polární lodi, která následně získala cenu Magellan Award časopisu Travel Weekly v kategorii Overall Small Cruise Ship (do 500 cestujících). Renovace, které si nyní hosté užívají, nabízí: osvěžený, moderní a nový vzhled a atmosféru na celé lodi, přidání šesti nových dvoulůžkových kajut a tří nových apartmánů, všechny stávající kajuty jsou vybaveny novým měkkým nábytkem a zcela novými koupelnami, přestavba společných prostor, jako je salonek a jídelna, významná technická vylepšení, jako jsou dva nové motory Rolls Royce, které zvyšují palivovou účinnost a minimalizují uhlíkovou stopu.

Více informací o lodi Ocean Adventurer