Antarctica Express Air-Cruise (Magellan Explorer)

Loď:    Magellan Explorer

Délka:   6 denní plavba

Přístav :    Vaše cesta začíná v argentinském...

Doprava:      letecky

Strava:      plná penze

Cena od 123 000 Kč
6denní plavba k Antarktickému poloostrovu s kombinovanou dopravou - lodí z Ushuaia k Antarktidě a zpět letecky do Punta Arenas v Chile.

Více informací o lodi Magellan Explorer

Program zájezdu

1. den: Vaše cesta začíná v argentinském městě Ushuaia.Odpoledne se nalodíte na loď a vyplujete podél kanálu Beagle směrem k Puerto Williams, Chile, nejjižnějšímu městu na světě. Prozkoumejte okolí, než se vydáte k Hornovu mysu.
2. den: Po noční plavbě se probudíte s výhledem na legendární Hornův mys! Pokud to počasí dovolí, nalodíte se na člun Zodiac a stanete se jedním z mála privilegovaných dobrodruhů, kteří vkročí na tento slavný a zřídka navštěvovaný ostrov. Po návratu na palubu se vydejte směrem k Antarktidě a překonejte slavný průliv, pojmenovaný na počest sira Francise Drakea, velkého mořeplavce 16. století. a britského objevitele.
3. den: Při plavbě Drakeovým průlivem na cestě na ostrov krále Jiřího v Jižních Shetlandách a zúčastníte se poutavého programu přednášek a prohlídek.Ve společnosti odborných průvodců pozorujte divokou zvěř z palubního salonu nebo z venkovní paluby. Možná spatříte nádherné mořské ptáky, jako jsou albatrosi a buřňáci, a také jiné druhy ptáků nebo velryby na jejich cestě na jih k Antarktidě.
4. den: Po překonání antarktické konvergence, tzv. prostředí výrazně změní. Mějte fotoaparát po ruce, Spatříte první ledovce a první pohled na Antarktidu. Když dorazíte na Jižní Shetlandy, proplujte ledovými zátokámi a užívejte si společnosti mořských ptáků, tučňáků, tuleňů a velryb. Naloďte se na palubu zodiaků a poprvé se vydejte na nezapomenutelnou návštěvu pobřežní kolonie tučňáků. Využijte nekonečné antarktické denní světlo a průzkum může pokračovat dobře až do večera.
5. den: Po příjezdu na ostrov King George King Island, vylodění v zátoce Fildes Bay. Procházka dlouhá 2 km (1,25 mil) vás zavede přes chilskou stanici Frei a ruskou stanici Bellingshausen k letadlu. Rozlučte se s Antarktidou při nástupu do letadla zpět do Punta Arenas.
6. den: Po snídani transfer na letiště v Punta Arenas k dalšímu letu.