Antarctic Explorer: Discovering the 7th Continent (World Explorer)

Loď:    World Explorer

Délka:   11 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 233 469 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • stravování na palubě formou plné penze (snídaně, obědy, večeře, svačiny)
  • nealkoholické nápoje(čaj, káva, voda, džusy, vybrané druhy piva a vína během večeří
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • oficiální bunda QUARK jako dárek
  • zdarma zapůjčení voděodolné expediční obuvi na výstupy na pevninu
  • odborné přednášky na palubě
  • ubytování v hotelu se snídaní před plavbou
  • manipulace se zavazadly na palubě lodi
  • skupinový transfer hotel - přístav v den odjezdu
  • skupinový transfer přístav - letiště poslední den plavby
  • přístavní taxy a poplatky
  • podrobný předjezdový manuál
  • pojištění účastníků na evakuaci do výše 500.000 USD
  • ubytování na palubě lodě World Explorer ve vybrané kabině

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění
  • transfery před/po plavbě pokud není uvedeno
  • nocleh před/po plavbě pokud není uvedeno
  • telefonní a internetové služby, praní prádla, alkoholické nápoje
  • pojištění léčebných výloh a storna
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple)
  • dobrovolné spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Pokud je to vaše první návštěva, naše klasická plavba Antarctic Explorer vám během 11 dní nabídne to nejlepší z úchvatného Antarktického poloostrova. Zdoláte proslulý Drakeův průjezd na čtyřech stabilizovaných lodích polární třídy, prozkoumáte majestátní přírodní prostředí pomocí zodiaků a pěšky, zblízka se seznámíte s tučňáky, velrybami a dalšími volně žijícími živočichy a užijete si přednášky o historii, biologii a glaciologii od polárních odborníků na palubě. Své dobrodružství si můžete přizpůsobit možnostem, které odpovídají vašim zájmům, a projít sedmý kontinent mimo seznam - podle svého. Od roku 2021 vám tato trasa umožní poznat naši novou průkopnickou loď Ultramarine. Toto speciálně postavené plavidlo je navrženo tak, aby rozšířilo hranice polárního průzkumu a nabídlo bezkonkurenční zážitky z Antarktidy, včetně vyhlídkových letů, na které nikdy nezapomenete, a řady dobrodružných možností, které jsou rozsáhlejší než na jakékoli jiné lodi této třídy.

Den 1: Příjezd do Ushuaia, Argentina
Svou cestu zahájíte v Ushuaie, malém, ale rušném přístavním městě na cípu Jižní Ameriky. Toto argentinské město je ideální vstupní branou pro poznávání jižní části Patagonie a zároveň přípravou na nadcházející dobrodružství. Vydejte se aktivně do hor nebo si vychutnejte ručně vyráběnou čokoládu v kavárně ve městě.

Den 2: Nalodění
Nalodění proběhne v pozdních odpoledních hodinách, poté vaše loď vypluje historickým Beaglovým průlivem, který protíná souostroví Ohňová země na úplném jihu Jižní Ameriky. Při vyplouvání očekávejte atmosféru očekávání - až příště uvidíte pevninu, budete na nejjižnějším kontinentu světa!

Dny 3 a 4: Přeplutí Drakeova průlivu
Dny na moři jsou naplněny prezentacemi vedenými expedičním týmem, který vás připraví na divokou přírodu, glaciologii a historii, které vás přivítají po příjezdu. Mezi prezentacemi strávíte čas na palubě pozorováním divoké zvěře nebo povídáním si se spolucestujícími u skleničky v baru.

Dny 5 až 8: Jižní Shetlandy a Antarktický poloostrov
Nejčastější reakcí po příjezdu na Bílý kontinent je pocit úcty a obdivu. Zážitek se nedá popsat slovy, protože jen málo míst je tak nedotčených a trvalých jako Antarktida. Začnete chápat, proč tato oblast již dlouho poutá pozornost badatelů i cestovatelů. Při každé návštěvě Antarktidy jsme svědky něčeho nového nebo neočekávaného, což znamená, že vaše expedice bude jiná než všechny ostatní - vytvoří jedinečný, osobní zážitek. Každý den budete z lodi podnikat výlety se zodiakem, abyste prozkoumali zaledněné zátoky, kanály a místa přistání. Váš expediční tým se o vás postará na každém přistání, ať už se vydáte na pěší túru antarktickou krajinou, navštívíte výzkumnou stanici nebo se budete stýkat s tučňáky krakaticemi, tučňáky Adélie a tučňáky gentoo, které zde můžete potkat. Při plavbě se zodiakem si dávejte pozor na tuleně Weddellovy, kožešinové, krakatice a leopardí, stejně jako na zvědavé velryby, jako jsou keporkaci, norci nebo třeba kosatky. Každý výlet vám představí novou sbírku tvorů, kteří vás potěší a zaměstnají váš fotoaparát. Uprostřed poklidného ticha Antarktidy se nesmazatelnou vzpomínkou stanou hlučná intermezza, jako jsou tučňáci hašteřící se o cenné oblázky nebo hukot a praskot tajícího ledovce. Každý den bude jiný, protože ho pečlivě připravil váš expediční tým, aby vás inspiroval a poučil o této nádherné části světa.

Dny 9 a 10: Překonání Drakeova průlivu
Cesta zpět přes Drakeův průsmyk nabízí poslední příležitosti užít si svěží antarktický vzduch Strávíte čas na palubě, pozorujete mořské ptáky a hledáte velryby, užíváte si prezentace vašeho expedičního týmu a oslavujete společné zážitky z objevování Antarktidy.

Den 11: Vylodění v Ushuaie
Ráno dorazíte do Ushuaie, což vám umožní pokračovat v dobrodružství dál nebo stihnout let domů.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (džusy,káva,čaj, voda). U večeří jsou v ceně vybrané druhy piva a vína. Ostatní nápoje alkoholické i nealkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: různé

World Explorer - výrazný a pohodlný, rafinovaný a prostorný - tyto a další vlastnosti charakterizují World Explorer. Nejenže patří mezi naše nejrychlejší lodě, ale je také jednou z našich nejlepších lodí s šesti úrovněmi luxusního ubytování. Osobní prostor je výjimečný. Každé apartmá má buď soukromý průchozí, nebo francouzský balkon s přímým výhledem na oceán. World Explorer nabízí také spoustu veřejných prostor, kde si můžete odpočinout po dni stráveném venku, včetně proskleného vyhlídkového salonku pro klidné rozjímání a výhled na celé panorama, salonku Explorer pro posezení u skleničky a povídání a knihovny pro intimnější odpočinek a čtení. Prezentace a diskuse se konají ve vyhrazeném přednáškovém sále. Zdravotní a wellness zázemí zahrnuje venkovní dráhu, malou posilovnu a saunu a také lázně s převlékárnami, sprchami a skříňkami. Pro aktivní dobrodruhy jsou připraveny doplňky jako jízda na kajaku, kempování a stand-up paddleboarding. Plavidlo je 126 m dlouhé, s kapacitou 172 pasažerů a 130 členy posádky. Dva hybridní disel-elektrické motory o výkonu 9000kW mohou pohánět loď rychlostí až 16 uzlů na otevřeném moři.

Více informací o lodi World Explorer