Alpine Peaks of North Norway, Ski & Sail (s/v Rembrandt van Rijn)

Oceanwide Expeditions

Loď:    s/v Rembrandt van Rijn

Délka:   8 denní plavba

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 54 219 Kč

Cena zahrnuje

  • plavbu dle uvedeného itineráře
  • stravování na palubě formou plné penze (čaj, káva, voda)
  • exkurze na pevninu včetně plaveb na zodiacích
  • zdarma zapůjčení gumových holínek a sněžnic
  • odborné přednášky na palubě
  • transfery mezi letištěm, hotely a lodí pouze pro cestující na skupinových letech do Longyearbyenu a zpět
  • přístavní taxy
  • pojištění organizátora plavby proti úpadku
  • podrobný předjezdový manuál
  • ubytování na palubě lodě Rembrant ve vybrané kabině

Cena nezahrnuje

  • doprava do/z místa nalodění, transfery, případný nocleh před/po plavbě
  • v ceně dále není zahrnuto: telefonní a internetové služby, praní prádla, alkohlické i nalkoholické nápoje na baru
  • komplexní cestovní pojištění
  • příplatek za jednolůžkový pokoj (1,7x základní ceny), v případě sdílení kabiny není nutné platit single příplatek ( Twin, Triple a Qudruple kabiny)
  • obvyklé spropitné na konci plavby pro stevardy a další obsluhující personál na palubě (pokyny budou poskytnuty)

Slevy

  • děti do 16 let sleva 40% v kabině s dvěma dospělými osobami ( Superior a Triple)
  • 5% sleva pro klienty na druhé a další plavbě

Výlety

  • Fakultativní výlety je možné rezervovat před odjezdem dle nabídky u konkrétní plavby.
Den 1 - Alta

Vaše dobrodružství začíná v malebném městečku Alta, které se nachází v čele fjordu Alta. Prosíme všechny cestující, aby se na loď nalodili do 17:00.

Den 2 - 5 - Plavba

Loď se stane vaší základnou pro každodenní lyžařské výlety do oblastí, kam se lze jen stěží dostat jiným způsobem. Tento program je určen pro zkušené skialpinisty, kteří ovládají techniku výstupu i sjezdu v náročném, zasněženém vysokohorském terénu. Typický den zahrnuje výstupy na vrcholy hor o průměrné výšce 800 - 1100 metrů a sjezd na lyžích z těchto míst. Souhrnná nadmořská výška, kterou můžete během jednoho dne překonat, může přesáhnout 1000 metrů. Přesnou trasu nelze předem určit kvůli proměnlivému počasí, moři, divoké přírodě a lavinovým rizikům. Na mapě je zakreslena možná, nikoli však konečná trasa se zastávkami ve Frakkfjordu (Stoltind, 962 metrů, 3 160 stop), Langfjordu, Øksfjordu (Øksfordjøkelen, 1 175 metrů, 3 860 stop), Simaviku na Stjernøyi (Nordmannsfjellet, 844 metrů, 2 770 stop) a Seilandu. Tato trasa slouží pouze jako hrubý průvodce. Konečné rozhodnutí o denních úpravách je na vedoucím výpravy. Při tomto typu zájezdu je nejdůležitější flexibilita a skialpinisté si musí vzít vlastní vybavení.

Dny 6 - 7 - Arnøya

Ráno se připravíte na první výlet do Akkarfjordu. Pokud to podmínky dovolí, vydáte se na lyžích na vrchol Trolltinden (850 m, 2790 stop). Odtud se vám naskytne rozsáhlý výhled na krásné severonorské pobřeží. Loď zůstane v této oblasti ještě jeden den, aby našla další lyžařské možnosti, například vrchol Arnoyhogda (1 170 metrů, 3 840 stop).

Den 8 - Tromsø

Vaše dobrodružství skončí v Tromsø, přezdívaném "Paříž severu", které se nachází v oblasti s bohatou severskou a siamskou historií. V 9:00 se vylodíte a zahájíte cestu domů (nebo jiný program po plavbě) se vzpomínkami, které vás budou provázet všude, kde vás čeká další dobrodružství.
Vezměte prosím na vědomí

Veškeré aktivity na lodi nebo mimo ni, jako jsou (mimo jiné) výlety na lyžích a výlety se zvěrokruhem, provádí cestující na vlastní nebezpečí. Společnost Oceanwide Expeditions neodpovídá za žádné škody, jako jsou (mimo jiné) zranění, nemoci a úmrtí, pokud nejsou důsledkem hrubé nedbalosti. Dále se souhlasem s účastí na skialpinistickém programu cestující souhlasí s tím, že nebude uplatňovat žádné nároky na náhradu za zkrácené dny cesty z důvodů mimo kontrolu organizace, jako jsou (ale ne pouze) povětrnostní a ledové podmínky, lavinové závity a zranění personálu expedice. Na všechny naše transakce se vztahují všeobecné obchodní podmínky společnosti Oceanwide Expeditions b.v., registrované u Obchodní komory v Middelburgu v Nizozemsku. Číslo spisu: 50590715. Na vyžádání vám bude poskytnuta bezplatná kopie.

Stravování: plná penze

Během celé plavby je zajištěna plná penze včetně nápojů (káva,čaj, voda). Ostatní nápoje alkoholické i nalkoholické je možné zakoupit v baru.

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění a případně ubytování nebo další program v destinaci.

Ubytování: loď

Loď s/v Rembrant van Rijn byla původně postavena v roce 1947 jako vlečná loď pro přepravu sleďů. Poté byla v roce 1994 v Nizozemsku přestavěna na třístěžňový osobní škuner, který se plavil na Špicberkách (1994-1996) a Galapágách (1998-2001). Později loď prošla kompletní přestavbou a renovací v roce 2011. Komunikační a navigační vybavení bylo kompletně obnoveno podle nejnovějších předpisů SOLAS.

Více informací o lodi s/v Rembrandt van Rijn