Antarktický poloostrov na lodi Ortelius

Loď:   

Délka:   11 denní plavba

Přístav :    Odpoledne nalodění v Ushuaia, Tierra...

Doprava:      vlastní

Strava:      plná penze

Cena od 176 000 Kč

Cena zahrnuje

  • Plavba na plavidle dle itineráře
  • Všechna jídla podávaná na palubě včetně svačin, kávy a čaje
  • Všechny výlety a aktivity po celou dobu, plavby na zodiacu
  • Přednášky přírodovědci a zkušeným vedením expedice
  • Používání gumových holínek na lodi Plaucius i Ortelius, sněžnic na Plaucius
  • Trasfer skupiny po vylodění na letiště v Ushuaia
  • Přístavní poplatky a taxy po celou dobu programu
  • Rozsáhlý předexpediční materiál

Cena nezahrnuje

  • Letenky
  • program před a po plavbě nezahrnutý v itineráři
  • Transfery na loď v Ushuaia a Ascension a z lodi v Ascension a Praia
  • Cestovní pasy a víza
  • Vládní poplatky a příjezdové taxy
  • Stravování na pevnině
  • Nutné pojištění storna a cestovní pojištění
  • Osobní náklady během plavby (prádelna, poštovné, oděvy, bar)
  • Komunikační náklady
  • spropitné pro posádku
  • Palivový příplatek 18 EUR/osoba/den pokud cena ropy více než 90 dnů před odjezdem překročí hranici 120 USD/Brent barel

Slevy

  • Děti: děti do 16 let s doprovodem rodičů: 40 % sleva v Superior, třílůžkové kabině (při obsazení dvěmi dospělými osobami) a čtyřlůžkové kabině (při obsazení třemi dospělými osobami).
  • Single příplatek 1.7x ceny plavby. Pokud single cestující preferuje sdílení kabiny, lze rezervovat kabinu bez příplatku. Cena je garantována i v případě, že kabina nebude doobsazena.
Expediční plavba na trase Ushuaia - Beagle Channel -Drakeův průliv - Antarktický poloostrov - Drakeův průliv - Ushuaia.

Program je pouze orientační, může se lišit v závislosti na místních ledových podmínkách, počasí a možnostech míst na vylodění. O konečné podobě itineráře bude rozhodovat vedoucí expedice a kapitán lodi.

Stravování: plná penze

strava (snídaně, oběd, večeře, svačiny), káva a čaj

Doprava: vlastní

Na přání klienta zajistíme leteckou dopravu do místa nalodění, případně doprovodný program v destinaci před/po plavbě.

Ubytování: loď

M/V Ortelius

Třída: Ice 1A
Délka: 91,25 metrů
Šířka: 17,61 metrů
Ponor: 5,8 metrů
Tonáž: 4575 t
Kapacita: 116 pasažérů
Kabiny: 53
Motory: 6 ZL 40/48 SULZER
Rychlost: 14,3 uzlů max.; 12 uzlů plavba
Posádka: 47
Loď M/V Ortelius byla postavena ve Gdyni, Polsko v roce 1989 s názvem "Marina Svetaeva". Sloužila pro Ruskou akademii přírodních věd. Společnost Oceanwide Expeditions plavidlo přejmenovala na m/v Ortelius po holandském kartografovi - Abraham Ortelius (1527-1598), který první moderní světový atlas "Theatrum Orbis Terrarum v roce 1570. V té době byl atlas nejdražší knihou, která byla kdy vytištěna.
Plavidlo má nejvyšší klasifikaci pro plavbu v ledových podmínkách UL1, ekvivalent třídy 1A. Je proto vhodné pro plavbu v pevném jednoročním ledu a volném víceletém ledu.

Na lodi jsou prostorné otevřené paluby a velký můstek přístupný pasažérům. Ortelius nabízí příjemný hotelový standard se 2 restauracemi, barem/přednáškovou místností a saunou.

Více informací o lodi

Program zájezdu

1. den: Odpoledne nalodění v Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina, nejjižnějším městě na světě, které leží na pobřeží Beagle Channel. Plavba přes Beagle Channel.
2. den: : Během těchto dvou dnů proplujete Drakeovým průlivem. Poté, co překročíte antarktickou konvergenci, vstoupíte do oblasti Antarktidy. V této oblasti můžete vidět albatrosy stěhovavé, šedohlavé, černobrvé, světlohřbeté, buřňáky černobílé, jižní, modravé, antarktické a buřňáčky Wilsonové. Nedaleko ostrovů South Shetland zahlédnete první ledovce.
3. den: viz 2.den
4. den: Loď míří přímo k Antarktidě. Poplujete kolem Melchior Islands a Schollaert Channel mezi ostrovy Brabant a Anvers až do Neumayer Channel, kde zakotvíte. V tomto prostředí je mnoho způsobů jak prozkoumat terén – pěšky, v zodiacích či na kajaku. Pěší zde najdou příležitost k použití sněžnic na pěší túře nedaleko pobřeží a horolezci naleznou výzvu ve slézání vrcholů a vyhlídek dále ve vnitrozemí jako např. Jabet Peak (540 m). Veškeré výstupy a exkurze mohou být vedené jedině za vyhovujících podmínek dobrého počasí. Je naplánováno zde kotvit 2 noci, abyste si mohli užít 2 noci kempování a 2 dny aktivit. Navštívíte Britskou výzkumnou stanici a poštu Port Lockroy na ostrově Goudier. Dále loď popluje velkolepým Lemaire Channel na ostrovy Booth, Pleneau a Petermann, kde můžete najít tučňáky kroužkové a kormorány císařské. Je zde také velká šance narazit na keporkaky, plejtváky a plejtváky myšoky. Nedaleko kontinentu se nachází chráněné místo, kde budete druhou noc kempovat. Horolezci půjdou na vrchol Mt.Demaria (640 m) ve Waddington Bay. Návštěva jedné z přírodovědeckých stanic na Antarktidě vám dovolí nahlédnout do života moderních polárníků pracujících na bílém kontinentě. Dále bude čas k návštěvě ukrajinské stanice Vernadsky, kde vás vřele přivítá její posádka. Odpoledne budete mít v Neko Harbour příležitost vstoupit na antarktický kontinent s velkolepou krajinou obrovských ledovců. Zde si vychutnáte krajinu během plavby v zodiacích, pěších výletů a vyjížďkách na kajaku. Skupinka horolezců bude moci vylézt na vyšší místa na ledovci. Strávíme noc v Neko nebo nedaleko Paradise Bay v kempu na břehu. Brzy ráno se pak po našem posledním kempování vydáte z Neko Harbour přes ostrovy Melchior směrem na otevřené moře Dreakeova průlivu. Znovu budete mít příležitost vidět spoustu mořských ptáků.
5. den: viz 4.den
6. den: viz 4.den
7. den: viz 4.den
8. den: Plavba zpět Drakeovým průlivem.
9. den: viz 8.den
10. den: viz 8. den
11. den: Příjezd do Ushuaia v dopoledních hodinách a vylodění.